Cinamoniniai blyneliai

Šie kvapnūs cinamonu glazūruoti blyneliai tikrai patiks visiems!

Ingredientai Cinamoniniai blyneliai (8 porcijoms)

Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Pasukos – 1 ¼ puodelio
Sviestas – 1 valgomasis šaukštas
Miltai – 1 puodelis
Raugas – 1 šaukštelis.
Soda – 1 šaukštelis.
cinamonas – 3 šaukšteliai.
Cukrus – 2 šaukštai.
Druska – 1/8 šaukštelio.
Sviestas arba augalinis aliejus – kepimui
Glajui:
Vanilės ekstrakto – 1/4 šaukštelio.
Pienas – 1 valgomasis šaukštas
Cukraus pudra – ½ puodelio

Kaip kepti cinamoninius blynus:

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską, cinamoną.

2. Atskirame dubenyje mikseriu atsargiai išplakite pasukas su kiaušiniu ir sviestu.

3. Supilkite skystą mišinį į miltus ir išmaišykite.

4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Supilkite tešlą į karštą keptuvę. Cinamono blynelius kepkite 2-3 minutes. Kai pasirodys burbuliukai, apverskite ir įjunkite mažą ugnį. Po 2 minučių cinamoniniai blyneliai bus paruošti.

5. Aukso rudumo cinamoninius blynelius dėkite į lėkštę ir papuoškite glajumi. Sumaišykite visus glajui skirtus ingredientus iki grietinės konsistencijos. (Galite įpilti šiek tiek pieno, jei glajus per tirštas).

Parašykite komentarą