Bulvių pyragėliai su kopūstais keptuvėje

Keptuvėje kepti bulvių pyragėliai su kopūstais yra skanūs ir sotūs. Juos galima ruošti iškylai, vakarienei ar arbatos vakarėliui. Bulvių tešla yra labai švelni ir minkšta, puikiai dera su keptais kopūstais. Tai puikūs pyragėliai, turite juos išbandyti!

Sudedamosios dalys

Bulvių pyragėliams su kopūstais keptuvėje pagaminti reikės:

  • virtos bulvės – 400 gr;
  • miltai – 100 gr
  • sviesto – 25 gr;
  • vienas kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis.
  • Įdarui:
  • kopūstai – 500 gr;
  • augalinio aliejaus kepimui;
  • druskos – pagal skonį.

Virimo procedūra

  1. Bulves nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 20-25 min.), tada nusunkite vandenį. Į dubenį sudėkite virtas bulves.
  2. Virtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu.
  3. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išminkykite iki vientisos masės.
  4. Tada sudėkite ne per karštą ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  5. Suberkite miltus ir žiupsnelį druskos.
  6. Maišykite tešlą, kol ji taps puri ir šiek tiek lipni.
  7. Dėkite tešlą ant silikoninio kilimėlio ir pabarstykite miltais, kad tešla būtų norimos konsistencijos – bulvių tešla turi būti minkšta ir nelipni. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite maždaug 15 minučių pailsėti.
  8. Susmulkinkite kopūstus ir sudėkite juos į keptuvę su aliejumi.
  9. Kopūstus su druska pagal skonį kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Kopūstus kepiau 20 minučių. Atvėsinkite keptus kopūstus ir paruoškite bulvių pyragėlių įdarą.
  10. „Pailsėjusią” bulvių tešlą padalykite į 8 dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto stalo iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite plokštainį ir paskleiskite dalį keptų kopūstų.
  11. Įdarą suvyniokite į bulvių tešlą ir suformuokite apvalius paplotėlius.
  12. Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite bulvių paplotėlius ir kopūstus.
  13. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos ant vidutinės ugnies.
  14. Paruoštus bulvių pyragėlius iš keptuvės perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
  15. Gardūs, sotūs bulvių kopūstų pyragėliai skanūs ir karšti, ir šalti.
  16. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą