Vaflinėje su kondensuotu pienu pagaminti vafliai yra skanus patiekalas. Pagal šį receptą gaminami stori vafliai, kurie yra labai skanūs, traškūs ir panašūs į sausainius. Juos galite patiekti su uogomis, uogiene, džemu, medumi ar kondensuotu pienu. Iš nurodyto kiekio galite pagaminti 8-10 didelių ir riebių vaflių.
Sudedamosios dalys
Kondensuoto pieno vafliams gaminti vaflinėje reikia:
- kondensuoto pieno – 0,5 indelio;
- margarinas (arba sviestas) – 100 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- itin aukštos kokybės miltai – 80 g;
- druskos – žiupsnelis;
- bulvių krakmolo – 80 g;
- sodos – 1/3 šaukštelio;
- vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio.
Maisto gaminimo procesas
- Į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos.
- Kiaušinį išplakite plaktuvu, supilkite kondensuotą pieną, ištirpintą ir atvėsintą margariną (arba sviestą), gerai išmaišykite.
- Įmaišykite miltus, sodą, krakmolą ir vanilinį cukrų.
- Tešla bus lygi ir panaši į vidutinio tirštumo grietinę.
- Įkaitinkite elektrinę vaflinę, įdėkite 2 šaukštus tešlos ir uždarykite dangtį.
- Kepkite vaflius apie 3 minutes (kol taps auksinės spalvos). Vafliai iškepa gana greitai. Visus vaflius paruoškite taip pat.
- Paruoštus vaflius atvėsinkite ant grotelių arba ant lėkštės.
- Skanūs, kvapnūs vafliai, pagaminti su kondensuotu pienu vaflinėje, gali būti patiekiami, pavyzdžiui, su uogomis, uogiene, džemu, medumi, kondensuotu pienu ir pan. Labai skanu su pienu ar puodeliu kavos, išbandykite!
- Mėgaukitės!