Vaflių receptas su kondensuotu pienu vaflinėje

Vaflinėje su kondensuotu pienu pagaminti vafliai yra skanus patiekalas. Pagal šį receptą gaminami stori vafliai, kurie yra labai skanūs, traškūs ir panašūs į sausainius. Juos galite patiekti su uogomis, uogiene, džemu, medumi ar kondensuotu pienu. Iš nurodyto kiekio galite pagaminti 8-10 didelių ir riebių vaflių.

Sudedamosios dalys

Kondensuoto pieno vafliams gaminti vaflinėje reikia:

  • kondensuoto pieno – 0,5 indelio;
  • margarinas (arba sviestas) – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • itin aukštos kokybės miltai – 80 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • bulvių krakmolo – 80 g;
  • sodos – 1/3 šaukštelio;
  • vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Kiaušinį išplakite plaktuvu, supilkite kondensuotą pieną, ištirpintą ir atvėsintą margariną (arba sviestą), gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite miltus, sodą, krakmolą ir vanilinį cukrų.
  4. Tešla bus lygi ir panaši į vidutinio tirštumo grietinę.
  5. Įkaitinkite elektrinę vaflinę, įdėkite 2 šaukštus tešlos ir uždarykite dangtį.
  6. Kepkite vaflius apie 3 minutes (kol taps auksinės spalvos). Vafliai iškepa gana greitai. Visus vaflius paruoškite taip pat.
  7. Paruoštus vaflius atvėsinkite ant grotelių arba ant lėkštės.
  8. Skanūs, kvapnūs vafliai, pagaminti su kondensuotu pienu vaflinėje, gali būti patiekiami, pavyzdžiui, su uogomis, uogiene, džemu, medumi, kondensuotu pienu ir pan. Labai skanu su pienu ar puodeliu kavos, išbandykite!
  9. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą