Blyneliai su kefyru, dešra ir žaliaisiais svogūnais

Skanūs, sotūs ir aromatingi kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais. Blyneliai puikiai tinka pusryčiams arba užkandžiams per dieną. Tešla yra oro, minkšta ir švelni, o įdaras, kurį įmaišome tiesiai į tešlą, yra sotus ir aromatingas. Skanu išbandyti!

Produktai Blyneliai su kefyru, dešra ir žaliaisiais svogūnais

Ingredientai (2 porcijoms)
Miltai – 100 gr (2/3 puodelio 250 ml).
Kefyras (1 % riebumo) – 250 ml
Virtos dešrelės – 100 gr
Kiaušinis – 1 kiaušinis
Žalieji svogūnai – 15 g
Augalinis aliejus – 30 ml
Cukraus – 0,5 šaukštelio.
Druska – 0,25 šaukštelio.
Soda – 0,25 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBlina ant kefyro, su dešra ir žaliaisiais svogūnais
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 1 žingsnis
Paruoškite visus ingredientus.
Dešrą rinkitės pagal savo skonį. Galite naudoti rūkytą dešrą.
Kefyras tinka bet kokiam riebalų kiekiui.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 2 žingsnis
Lengvai pašildykite kefyrą, kol šiek tiek sušils. Įmuškite šiek tiek kiaušinio ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 3 žingsnis.
Įmaišykite druską ir cukrų. Maišykite, kad kristalai ištirptų.

 

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 4 žingsnis
Virtą dešrą sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite kuo mažesniais kubeliais. Sudėkite į tešlą ir išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 5
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į likusius ingredientus. Išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 6 žingsnis.
Įpilkite pusę augalinio aliejaus, suberkite sodą ir išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 7 žingsnis.
Įmaišykite persijotus miltus.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 8 žingsnis.
Maišykite iki vientisos masės – tešla turi būti pakankamai plona, kad būtų galima lengvai paskleisti keptuvėje.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 9 žingsnis
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite. Išmaišykite tešlą ir semkite po samtelį. Supilkite tešlą į gerai įkaitintos keptuvės vidurį ir sukamaisiais judesiais paskirstykite po visą dugną.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 10
Kepkite blynelius su dešra ir žaliaisiais svogūnais ant vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 11
Taip iškepkite visus blynus ir sudėkite juos į krūvą.

Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 12 žingsnis
Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais paruošti. Iš karto patiekite į stalą.
Blynai ypač skanūs valgomi su grietine.

Gero apetito!

Recepto nuotrauka: Blyneliai su kefyru, dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 13
Gero apetito!

Parašykite komentarą