Skanūs, sotūs ir aromatingi kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais. Blyneliai puikiai tinka pusryčiams arba užkandžiams per dieną. Tešla yra oro, minkšta ir švelni, o įdaras, kurį įmaišome tiesiai į tešlą, yra sotus ir aromatingas. Skanu išbandyti!
Produktai Blyneliai su kefyru, dešra ir žaliaisiais svogūnais
Ingredientai (2 porcijoms)
Miltai – 100 gr (2/3 puodelio 250 ml).
Kefyras (1 % riebumo) – 250 ml
Virtos dešrelės – 100 gr
Kiaušinis – 1 kiaušinis
Žalieji svogūnai – 15 g
Augalinis aliejus – 30 ml
Cukraus – 0,5 šaukštelio.
Druska – 0,25 šaukštelio.
Soda – 0,25 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBlina ant kefyro, su dešra ir žaliaisiais svogūnais
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 1 žingsnis
Paruoškite visus ingredientus.
Dešrą rinkitės pagal savo skonį. Galite naudoti rūkytą dešrą.
Kefyras tinka bet kokiam riebalų kiekiui.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 2 žingsnis
Lengvai pašildykite kefyrą, kol šiek tiek sušils. Įmuškite šiek tiek kiaušinio ir gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 3 žingsnis.
Įmaišykite druską ir cukrų. Maišykite, kad kristalai ištirptų.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 4 žingsnis
Virtą dešrą sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite kuo mažesniais kubeliais. Sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 5
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į likusius ingredientus. Išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 6 žingsnis.
Įpilkite pusę augalinio aliejaus, suberkite sodą ir išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 7 žingsnis.
Įmaišykite persijotus miltus.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 8 žingsnis.
Maišykite iki vientisos masės – tešla turi būti pakankamai plona, kad būtų galima lengvai paskleisti keptuvėje.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 9 žingsnis
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir gerai įkaitinkite. Išmaišykite tešlą ir semkite po samtelį. Supilkite tešlą į gerai įkaitintos keptuvės vidurį ir sukamaisiais judesiais paskirstykite po visą dugną.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 10
Kepkite blynelius su dešra ir žaliaisiais svogūnais ant vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 11
Taip iškepkite visus blynus ir sudėkite juos į krūvą.
Recepto nuotrauka: Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais – 12 žingsnis
Kefyro blyneliai su dešra ir žaliaisiais svogūnais paruošti. Iš karto patiekite į stalą.
Blynai ypač skanūs valgomi su grietine.
Gero apetito!
Recepto nuotrauka: Blyneliai su kefyru, dešra ir žaliaisiais svogūnais – žingsnis Nr. 13
Gero apetito!