Blyneliai su abrikosais

Tai labai paprastas abrikosų blynų receptas. Manau, kad šie abrikosų blyneliai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Be to, į blynus pridėjus vaisių sumažės tešlos kiekis, o tai taip pat yra gerai ir negali nepatikti moterims.

Produktai Blyneliai su abrikosais

Miltai – 1 puodelis
Kiaušiniai – 2 vnt.
Pienas – 2,5 puodelio
Abrikosai – 150 gramų
Druska – žiupsnelis
Rafinuotas augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Cukraus – pagal skonį
Šio recepto blynai yra gana tankūs ir nelabai saldūs, todėl blynai su abrikosais puikiai tinka įdarui, pavyzdžiui, varškei ar vaisiams, apvolioti.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBlyneliai su abrikosais
Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti blynus su abrikosais:

Miltus supilkite į gilią lėkštę (dubenį), kurioje bus patogu minkyti tešlą.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – 2 žingsnis.
Įmaišykite kiaušinius, druską, cukrų, pieną ir augalinį aliejų. Viską gerai išminkykite.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – 3 žingsnis
Nuplaukite abrikosus, išimkite sėklas ir sudėkite į tešlą.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – 4 žingsnis.
Sudėkite abrikosus į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Jei pieno nepakanka, įpilkite jo daugiau ir pakoreguokite tešlos konsistenciją, ji turi būti kaip įprasta, įprasta blynų tešla.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – žingsnis Nr. 5.
Ant viryklės uždėkite keptuvę ir ją įkaitinkite. Šaukštu įpilkite šiek tiek tešlos į keptuvę, išlyginkite ją ir virkite ant viryklės.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su abrikosais – 6 žingsnis.
Kepkite abiejose pusėse abiejų pusių abrikosų blynelius apie 2-3 minutes. Neperkepkite abrikosų blynų, kad jie būtų gražios auksinės spalvos.

Parašykite komentarą