Belgiški vafliai ant kefyro

Šiandien kepsiu gardžius belgiškus vaflius. Jie gaminami iš purios, purios tešlos, sumaišytos su kefyru. Vafliai labai skanūs, švelnūs ir labai minkšti. Juos galima patiekti su sirupu, kondensuotu pienu arba tiesiog pabarstytus cukrumi. Iš nurodyto ingredientų kiekio galite pagaminti 18-20 belgiškų vaflių. Tai labai lengvai įgyvendinamas receptas!

Sudedamosios dalys

Belgiškiems vafliams su kefyru pasigaminti reikia:

  • vienas kiaušinis..;
  • bet kokio riebumo kefyras – 200 ml;
  • miltai – 150 gr;
  • cukraus – 40 g;
  • sviestas – 50 gr;
  • augalinis aliejus – 10 ml;
  • kepimo milteliai – 5 g
  • vanilinio cukraus – 0,5 šaukštelio (nebūtina);
  • geriamosios sodos – 2 g (arba 1/4 šaukštelio be prieskonių);
  • druskos – žiupsnelis.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus. Kefyrą galima vartoti bet kokio riebumo, aš naudojau vieną procentą.
  2. Sudėkite miltus, cukrų, sodą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską į dubenį ir išmaišykite sausus ingredientus. Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą (aš sviestą ištirpinau ne iki galo), tada leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  3. Aukštame dubenyje sumaišykite kefyrą, augalinį aliejų ir žalią kiaušinį, išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
  4. Gautą kefyro, kiaušinio ir augalinio aliejaus mišinį supilkite į dubenį su sausais ingredientais.
  5. Maišykite vieliniu plakikliu ir supilkite ištirpintą sviestą.
  6. Belgiškų vaflių tešlą sumaišykite vieliniu plakikliu iki vientisos ir purios masės.
  7. Labai gerai įkaitinkite vaflinę; jei norite, prieš kepdami pirmuosius du vaflius vaflinę patepkite trupučiu aliejaus. Į kiekvieną lėkštę dėkite po 1-1,5 šaukšto tešlos, uždarykite dangtį ir kepkite belgiškus vaflius, kol taps auksiniai. Taip iškepkite visus vaflius.
  8. Labai minkšti, skanūs, švelnūs belgiški vafliai, iškepti iš tešlos, išminkytos su kefyru, patiekiami apibarstyti cukraus pudra arba paskaninti, pavyzdžiui, kondensuotu pienu.
  9. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą