Siūlau išbandyti puikius maltos mėsos paplotėlius, pagamintus keptuvėje. Šias bandeles galima patiekti pusryčiams ar užkandžiui, taip pat jas galima pasiimti į gamtą, mokyklą ar darbą. Šios bandelės skanios ir šiltos, ir atšaldytos. Juos paruošti nėra sunku, pabandykite!
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti šias bandeles su malta mėsa keptuvėje, reikės:
- miltų – 1 puodelis;
- kefyras 2,5% – 150-170 gr;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- sodos – 0,5 šaukštelio;
- aliejaus tortilijoms kepti.
- Įdarui:
- bet kokios rūšies faršo (mano atveju – kiaulienos + vištienos) – 300 gr;
- svogūnas – 0,5 vnt;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- krapai (žalumynai) – 1/4 ryšulėlio;
- 250 ml stiklinė.
Virimo procedūra
- Į kambario temperatūros kefyrą įberkite sodos. Leiskite kefyrui pailsėti apie 5-7 minutes. Soda pradės karbonizuotis, o kefyras ims putoti.
- Miltus supilkite į dubenį, įberkite druskos, padarykite įdubimą ir supilkite kefyrą.
- Užminkykite nelipnią ir ne per kietą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite maždaug 30 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.
- Įdarui į faršą sudėkite smulkintą svogūną, smulkintus krapus, druską, maltus juoduosius pipirus ir išmaišykite.
- Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir paskleiskite ploną sluoksnį maltos mėsos.
- Tešlą su malta mėsa susukite į ritinį.
- Suktinuką supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną ritinio dalį pabarstykite miltais ir iškočiokite išpjauta puse žemyn. Mėsos kepsnį iškočiokite į 4 mažas tortilijas. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant silpnos ugnies kepkite maltos mėsos kepsnį, kol iš abiejų pusių paruduos. Taip pat susukite ir iškepkite likusias tortilijas. Iš pirmiau nurodyto ingredientų kiekio pagaminkite 12 tortilijų.
- Kefyru įdarytos bandelės yra purios ir labai skanios.
- Patiekite maltos mėsos tortilijas, paruoštas keptuvėje su kečupu arba karštu pomidorų padažu. Šios tortilijos taip pat labai skanios su grietinės padažu.
- Mėgaukitės!