Ateina ruduo. Daug lyja. Tai dingstis su draugais išgerti taurę naminio gurmaniško likerio. Naminis Baileys likeris yra būtent toks:)
Ingredientai „Baileys” naminis likeris (5 porcijoms)
Viskis arba degtinė – 300 g
Maltas imbieras – 0,25 šaukštelio.
Cinamonas – 1 šaukštelis.
Medus – 2 šaukšteliai.
Kiaušinio trynys – 2 vienetai.
granuliuotas cukrus – 0,5 puodelio
Naminės grietinėlės kremas – 500 g
Kondensuotas pienas – 1 stiklainis
tirpios kavos – 2 šaukšteliai.
Verdantis vanduo – 1 valgomasis šaukštas.
Vanilinis cukrus – 2 paketėliai
Kaip pasigaminti „Baileys” likerį namų sąlygomis:

Supilkite imbierą, cinamoną ir medų ant viskio (arba degtinės). Suplakite likerį. Išpilstykite į butelius, sandariai atšaldykite ir laikykite šaldytuve 4-5 dienas. Kartkartėmis jį pakratykite.
2. Tada kelis kartus perkoškite nuovirą per marlę.
3. Į dubenį sudėkite visus likusius ingredientus (trynius + cukrų + kondensuotą pieną + kavą (ištirpintą 1 valg. š. karšto vandens) + grietinėlę + vanilinį cukrų). Gerai išplakite maišytuvu arba mikseriu.
4. Į dubenį supilkite viskio (arba degtinės) tinktūrą ir dar kartą suplakite.
5. Paruoštas naminis Baileys likeris. Supilkite į butelius ir užkimškite. Laikykite „Baileys” naminį likerį šaldytuve.
Mėgaukitės!:)