Su manimi pasidalijo naminio kefyro receptu. Išbandžiau – skanu. Dalinuosi juo su jumis.
Ingredientai Naminis kefyras (8 porcijoms)
Kefyras 2,5 % („gyvas”) – 1 puodelis
Naminis pienas – 2 l.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKeffir naminė
Recepto nuotrauka: naminis kefyras – 1 žingsnis.
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Recepto nuotrauka: Naminis kefyras – 2 žingsnis
Įkaitinkite jį iki maždaug 90 laipsnių temperatūros. Nevirkite! Nukelkite pieną nuo ugnies. Atvėsinkite, kol atvės (apie 40 laipsnių).
Recepto nuotrauka: Naminis kefyras – 3 žingsnis
Išmatuokite 1 puodelį kefyro. Kefyras turi būti „gyvas” (jo galiojimo laikas ne ilgesnis kaip 5 dienos). Riebalų kiekis priklauso nuo jūsų, recepte naudojamas 2,5 % kefyras.
Supilkite kefyrą į puodą su pienu.
Recepto nuotrauka: naminis kefyras – 4 žingsnis.
Įmaišykite. Kai būsimas kefyras atvės iki kambario temperatūros, įdėkite jį į šaldytuvą 24 valandoms.
Recepto nuotrauka: naminis kefyras – 5 žingsnis
Paruoštas naminis kefyras. Nepamirškite įsipilti 1 puodelį kitai naminio kefyro partijai.
Recepto nuotrauka: naminis kefyras – žingsnis Nr. 6.
Mėgaukitės Mėgaukitės!