Šiandien norėčiau pasidalyti gardžių krepšelių pyragėlių su baltyminiu kremu receptu. Juos pagaminti nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, svarbiausia turėti laiko ir gerą nuotaiką, tada viskas pavyks. Išbandykite juos tikrai, žmonės, kurie turi saldumynų, juos įvertins!
Sudedamosios dalys
Krepšelio pyragams su kiaušinio baltymo kremu pagaminti reikės:
- Tešlai:
- sviestas – 60 gr;
- cukraus – 40 gr;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- kepimo miltelių – 1/4 valgomojo šaukšto;
- miltai – 150 gr.
- Kremui:
- kiaušinio baltymas – 2 vnt;
- cukraus – 150 gr;
- vandens – 2 šaukštai.
- Įdarui:
- obuolių uogienės (arba kitos) – pagal skonį.
Maisto gaminimo procesas
- Norėdami paruošti tešlą, persijokite miltus į dubenį, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir šaltą sviestą. Sviestą geriausia supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti stambia tarka.
- Sviestą su sausais ingredientais (miltais, cukrumi, druska ir kepimo milteliais) rankomis sutrinkite iki trupinių.
- Įmuškite kiaušinį.
- Minkštą tešlą greitai suminkykite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
- Tada atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą tarp pergamento lakštų.
- Tešlą supjaustykite apskritimais, kurių skersmuo yra pora centimetrų didesnis už skardos puodelių skersmenį. Tešlą sudėkite į formeles, prispausdami prie šonų ir dugno. Kepiau metalinėse formelėse, jų nei sutepdama, nei papuošdama. Šakute subadykite tešlą (tiek šonuose, tiek skardų dugne).
- Kiekvieną plutelę (iš tokio kiekio ingredientų padariau 5 pluteles) uždenkite folija ir ant plutelės viršaus uždėkite, pavyzdžiui, žirnių arba pupelių.
- Kepkite tešlos krepšelius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada nuimkite foliją, įdėkite ir kepkite dar 8-10 minučių (kol gražiai apskrus).
- Išimkite smėlio krepšelius iš formelių ir atvėsinkite. Juos labai lengva išimti, tereikia apversti skardą ir lengvai paliesti dugną.
- Baltajam kremui paruošti reikia išvirti cukraus sirupą. 100 g cukraus ir vandens supilkite į nedidelį puodą ar prikaistuvį, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Švelniai virkite apie 5-6 minutes nemaišydami. Norėdami įsitikinti, kad sirupas paruoštas, turėtumėte jį išbandyti su minkštu rutuliuku – įpilkite sirupo į šaltą vandenį ir sukite jį tarp pirštų, jei jis bus minkštas rutuliukas – sirupą galima laikyti paruoštu. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol jie šiek tiek suputos, tada dalimis suberkite likusį cukrų (50 g) ir toliau plakite. Baltymai turėtų padidėti ir gerai išlaikyti formą, tačiau išlikti minkšti. Tada, nenustodami plakti baltymų, plona srovele supilkite karštą sirupą. Plakite grietinėlę dar apie 6-7 minutes. Leiskite baltymams atvėsti iki kambario temperatūros. Kiaušinio baltymo kremas kruasanams jau paruoštas. Jis storas, tankus ir gerai išlaiko formą.
- Į atvėsusius krepšelius įdėkite po arbatinį šaukštelį obuolių (ar bet kokios kitos) uogienės.
- Pripildykite baltyminiu kremu maišelį ir užtepkite kremo ant uogienės.
- Skanūs, gardūs krepšelio pyragaičiai su kiaušinio baltymo kremu jau paruošti. Patiekite su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos.
- Gero apetito!