Ant grotelių keptos vištienos šlaunelės
Sudedamosios dalys
1x
2x
3x
2 svarai vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
marinatas
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
1 valgomasis šaukštas sojų padažo
1 arbatinis šaukštelis citrininių pipirų prieskonių
1 arbatinis šaukštelis šiek tiek susmulkinto džiovinto rozmarino
1 skiltelė susmulkinto česnako
instrukcijos
Visus marinato ingredientus sumaišykite nedideliame dubenyje arba šaldymo maišelyje. Gerai išmaišykite.
Sudėkite vištienos šlauneles ir palikite marinuotis bent 30 minučių arba iki 4 valandų.
Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Sudėkite vištienos šlauneles ir kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės arba kol vištienos temperatūra pasieks 165 °F.
Prieš patiekdami pailsėkite 5 minutes.
Pastabos
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
Pakartotinai pašildykite ant grotelių arba mikrobangų krosnelėje, kol įkais.
Įsitikinkite, kad vištienos šlaunelių vidinė temperatūra siekia 165 °F.
Vasara ir kepimas ant grotelių yra labai lengvi (ir skanūs) su šiuo sultingų ant grotelių keptų vištienos šlaunelių receptu!
Vištienos šlaunelės be kaulų ir odos apvoliojamos paprastame, bet gardžiame marinate, todėl jos tampa itin sultingos ir gardžios.
Geriausia tai, kad daugumą ingredientų tikriausiai jau turite po ranka. Tiesiog sumaišykite, marinuokite ir kepkite ant grotelių!
Puikiai ant grotelių keptos vištienos šlaunelės
Ant grotelių keptos vištienos šlaunelės būna itin sultingos.
Įdėjus marinato vištienos šlaunelėms, jos tampa itin minkštos ir įgauna daug skonio.
Marinatui paruošti užtruksite vos kelias minutes, o kepimui ant grotelių – 10-15 minučių (žinoma, per tą laiką užtruksite ir marinavimui). Lengva ir paprasta!
Vištienos šlauneles kepkite ant dujinės arba medžio anglių kepsninės.
Ingredientai
Vištiena – šiame recepte naudojamos šlaunelės be kaulų ir odos, tačiau puikiai tiks ir šlaunelės su kaulais ir oda! (Jei naudojate vištieną su kaulais, kepimo laikas ir būdas keisis, siūlyčiau vadovautis mano BBQ vištienos recepte pateiktu būdu).
Marinatas – marinato pagrindą sudaro tokie paprasti ingredientai kaip actas, garstyčios ir sojų padažas.
Jei turite aliejaus, saldumo, rūgšties ir šiek tiek stipraus skonio, ingredientus galima lengvai pakeisti. Pakeiskite marinatą kečupu, citrinų ar laimo sultimis, paprika, česnako skiltelėmis ar net itališku padažu! Pasigaminkite firminį marinatą ir padažą!
Kaip kepti vištienos šlauneles ant grotelių
Šis marinatas paruošiamas akimirksniu:
Marinato ingredientus suplakite dubenėlyje arba suplakite užtrauktuku užsegamame maišelyje.
Sudėkite vištieną ir marinuokite šaldytuve iki 4 valandų, bet ne trumpiau kaip 30 minučių.
Kepkite šlauneles ant tiesioginės ugnies maždaug po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės (pagal toliau pateiktą receptą).
Patiekite su ant grotelių keptomis daržovėmis, ant grotelių keptais kukurūzais ir bulvių salotomis. Ant grotelių galima kepti net česnakinę duoną!
Patarimai, kaip kepti šlauneles
Šlaunelės be kaulų yra plonos ir iškepa šiek tiek greičiau nei ant grotelių kepamos vištienos krūtinėlės.
Grilio groteles patepkite aliejumi pateptu popieriniu rankšluosčiu.
Geriausia šlauneles kepti ant vidutinio stiprumo ugnies ant tiesioginės kaitros, įsitikinkite, kad šlaunelės sukasi grilio „karštuose taškuose” ir aplink juos.
Jei bandant apversti vištiena prilimpa, palikite ją dar minutei ar dviem.
Stebėkite, kad visa vištiena būtų karamelizuotos, auksinės rudos spalvos (o storiausioje dalyje mėsos termometro temperatūra būtų 165 °F).
Kaip laikyti maisto likučius
Pagal šį vištienos šlaunelių receptą galima pagaminti puikių likučių. Įdėkite jų į vyniotinį, ant bandelės ar salotų.
Keptas vištienos šlauneles laikykite šaldytuve 4-5 dienas užtrauktuku užsegamame maišelyje arba sandariame inde.
Jei norite pašildyti, tiesiog minutę ar dvi palaikykite mikrobangų krosnelėje arba pašildykite orkaitėje su trupučiu BBQ padažo.