Naminio „Napoleono” su kremu receptas

Manau, kad kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią naminių pyragų receptą. Pagal šį receptą pagamintas „Napoleono” kremo pyragas mane sužavėjo savo nuostabiu skoniu prieš daugelį metų. Nuo tada nesugalvojau jokio kito būdo, kaip jį pagaminti. Saikingai saldus, švelnus kremas tiesiog įsigeria į kiekvieną tešlos sluoksnį, todėl pyragas tiesiog tirpsta burnoje. Naudojant nurodytą ingredientų skaičių, „Napoleonas” sveria apie 3,5 kg. Mano draugai ir pažįstami dažnai jį užsisako savo šventėms. Pabandykite pagaminti šį gardų pyragą ir pradžiuginkite savo artimuosius.

Sudedamosios dalys

Naminiam Napoleono pyragui su kremu paruošti reikės:

  • Tešlai:
  • margarinas (arba sviestas) – 400 g;
  • cukraus – 3-4 šaukštai;
  • grietinės – 2-3 šaukštai;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • 9% acto – 2 šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • sodos – žiupsnelis;
  • vandens – 30-50 ml;
  • miltų – 5 puodeliai (200 ml puodelis be kalvos) + dulkėms nuo stalo pabarstyti.
  • Kremui:
  • pieno – 2 litrai;
  • cukraus – 2 puodeliai;
  • vanilinio cukraus – 1 maišelis;
  • kiaušiniai – 5-6 vnt;
  • miltai – 5-6 šaukštai;
  • sviestas – 100 gr.

Metodas

  1. Tešlai paruošti persijokite miltus, sudėkite susmulkintą kambario temperatūros margariną (arba sviestą) ir grietinę, visą masę išminkykite rankomis iki vientisos masės.
  2. Atskirai įmuškite kiaušinį, cukrų ir druską.
  3. Kiaušinių mišinį supilkite į miltų ir margarino mišinį, išmaišykite, įberkite žiupsnelį acte ištirpintos sodos ir užminkykite tešlą, pabaigoje įpilkite vandens. Tešla turi būti minkšta, bet šiek tiek lipni prie rankų.
  4. Pabarstykite lengvai miltais pabarstytą stalą ir padalykite tešlą į mažus rutuliukus (jų turėtų būti 12-13). Uždenkite rutuliukus maistine plėvele ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kartais tešlos rutuliukus gaminu vakare ir palieku šaldytuve iki ryto.
  5. Praėjus laikui, stalą vėl pabarstykite miltais, ištraukite tešlos rutulį ir plonai iškočiokite jį kočėlu į stačiakampį. Išimkite ne visus tešlos rutuliukus iš karto, tik po vieną.
  6. Kepkite ploną plutą 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3-5 minutes (kol lengvai paruduos). Riebalais patepiau tik pirmojo pyrago kepimo skardą. Tada plonai iškočiokite kitą tešlos rutulį ir pašaukite jį į orkaitę. Taip iškepkite visus „Napoleono” pyragus.
  7. Norėdami pagaminti kremą, išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  8. Į kiaušinių ir cukraus mišinį suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės (be gumulėlių).
  9. Į gautą mišinį supilkite apie 1 litrą pieno ir gerai išmaišykite. Kremą verdu puode. Į puodą supilkite pieno ir kiaušinių mišinį bei likusį pieną, išmaišykite ir virkite nuolat maišydami ant vidutinės ugnies. Iš pradžių mišinys bus skystas, bet maždaug po 10 minučių pradės tirštėti. Kai grietinėlė pradės virti (pūstis kaip manų kruopos), leiskite jai dar 2-3 minutes pavirti. Išimkite kremą iš viryklės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Į šiltą kremą sudėkite kambario temperatūros sviestą ir suplakite mikseriu. Paruoštas naminio „Napoleono” kremas.

 

  1. Pradėkite rinkti „Napoleono” tortą. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu (sutrupinkite 1 ar 2 pluteles ir palikite jas pyragui apipilti) ir išdėliokite juos vieną ant kito. Paskutinį pyragą taip pat aptepkite kremu ir apibarstykite pyrago viršų bei šonus smulkintais gabalėliais, kuriuos atidėjote pabarstymui. Pyrago smulkinti nereikia, jis puikiai įsigers ir toks, koks yra. Palikite „Napoleoną” 1-2 valandoms kambario temperatūroje, tada palikite mirkti šaldytuve (geriausia per naktį).
  2. Šis naminio „Napoleono” su kremu receptas yra labai sėkmingas ir laiko patikrintas receptas. Tikiuosi, kad ir jūs įvertinsite šį pyragą ir jis taps dažnu svečiu ant jūsų šventinio stalo. Labai rekomenduoju išbandyti mano receptą, kad gautumėte skaniausią pyragą!
  3. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą