Gerai nuplaukite prieskrandį, išverskite jį į kitą pusę ir 3-5 min. panardinkite į verdantį vandenį, tada nuplaukite gleives ir plėves, palikdami tik raumenis, užpilkite šaltu vandeniu ir pamerkite kelioms valandoms. Paruoštą raugą sudėkite į šaltą vandenį ir virkite 3-4 valandas, virimo viduryje įberkite šaknų ir prieskonių, o pabaigoje – druskos. Išvirtą rūkytąją supjaustykite juostelėmis kaip makaronus, apkepkite ant ištirpinto sviesto, supilkite karštą pomidorų padažą, sudėkite smulkintą česnaką ir troškinkite. Patiekite su virtomis bulvėmis arba miežine koše.
Produktai Žvynelinė
skrandis 200 g
morkos 20 g
salierai 10 g
svogūnai 20 g
lydyti riebalai 10 g
pomidorų padažas 125 g
česnakai 5 g
lauro lapas pagal skonį
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį