Dešros – lietuviškos, rūkytos

Paimkite 4 kg kiaulienos be venų, 1,2 kg jautienos ir 800 g žvėrienos (briedžio, šerno, stirnos), mėsą susmulkinkite, šernieną supjaustykite juostelėmis, tada plaktuvu suplakite su prieskoniais. Įdėkite 25,6 g raudonųjų pipirų, 12,8 g juodųjų pipirų, 6,4 g g gvazdikėlių, lauro lapų, mairūno. Į vidurius įdarykite faršą, įberkite 20 vienetų sausos druskos ir 1 vienetą salietros. Į faršą įpilkite 3/4 stiklinės alkoholio. Tada dešreles 2 dienoms padėkite į karštį po presu, o paskui 3-4 dienoms į sandėliuką. Po džiovinimo 2 savaites rūkykite, paskui 2-3 savaites laikykite palėpėje, skersvėjyje. Laikykite sausuose rugiuose, apyniuose, šviežiame šiene ir pelenuose.

Produktai Dešros – lietuviškos, rūkytos

kiauliena 4 kg
jautiena 1,2 kg
žaidimas 800 g
juodieji pipirai 25 g
gvazdikėliai 12 g
lauro lapas pagal skonį
mairūnas 6 g
spiritas 0,75 puodelio

Parašykite komentarą