zuvies sultinys

Greitas lengvas žuvies troškinys

Ar galite pasigaminti gardų žuvies troškinį iš kelių ingredientų? Taip! Pagal mūsų receptą šviežios žuvies filė su aromatinėmis medžiagomis, baltuoju vynu ir pomidorais paruošite greitą, lengvą ir labai gardų žuvies troškinį!

PASTABA: Jei norite paįvairinti, į troškinį įmaišykite 1/2 kg krevečių, midijų, moliuskų ir (arba) šukučių. Jei dedate moliuskų, įdėkite juos likus porai minučių iki žuvies; jiems reikia daugiau laiko išvirti ir atsidaryti.

Jei turite moliuskų sultinio, vietoj moliuskų sulčių galite naudoti 1 puodelį.

Ingredientai

  • 6 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas (apie 1 1/2 puodelio)
  • 3 didelės skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2/3 puodelio šviežių petražolių lapų, susmulkintų
  • 1 1/2 puodelio šviežių pjaustytų pomidorų ARBA 1 (14 uncijų) skardinė sveikų arba smulkintų pomidorų su sultimis
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos, nebūtina
  • 1 (8 uncijų) butelis moliuskų sulčių (arba 1 puodelis moliuskų sultinio)
  • 1/2 puodelio sauso baltojo vyno (pvz., „Sauvignon blanc”)
  • 1 1/2 kg tvirtos baltosios žuvies filė, pavyzdžiui, paltuso, menkės, raudonojo šlakio arba jūros ešerio, supjaustytos 2 colių gabalėliais
  • Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
  • Žiupsnelis džiovintų čiobrelių
  • 1/8 arbatinio šaukštelio Tabasco padažo arba daugiau pagal skonį
  • 1/8 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ir daugiau pagal skonį
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos ir daugiau pagal skonį

Metodas

  1. Aromatines daržoves pakepinkite alyvuogių aliejuje:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode storu dugnu ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite 4 minutes. Sudėkite česnaką ir pakepinkite dar minutę. Suberkite petražoles ir maišykite 2 minutes. Sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą ir švelniai virkite dar apie 10 minučių.

  1. Baigiame virti sriubą:

Įpilkite moliuskų sulčių, sauso baltojo vyno ir žuvies. Užvirinkite ir virkite, kol žuvis išvirs ir lengvai išsiskirs, maždaug 3-5 minutes. Įberkite prieskonių – druskos, pipirų, raudonėlio, čiobrelių ir tabasko. Pagal skonį įberkite daugiau druskos ir pipirų.

  1. Patiekite troškinį:

Išpilstykite į atskirus dubenėlius ir patiekite.

Puikiai tinka patiekti su traškia duona, kurią galima pamirkyti žuvies troškinio sultinyje.

Parašykite komentarą