Lengva žuvies sriuba
Receptas rastas kulinarijos knygoje. Labai skani, lengva ir gaivi.
Čia galite naudoti bet kokią raudoną ir baltą žuvį.
SUDEDAMOSIOS DALYS
Pagrindinis
- Lašišos filė – 200 g
- baltosios žuvies filė – 200 g
- bulvės – 2 vnt.
- Svogūnų svogūnų – 1 vnt.
- morkos – 1 vnt.
- žalumynų – 1 sauja
- lauro lapų – 2 vnt.
- druskos – skonio
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Filė Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas – griežinėliais. Išvalykite svogūną.
- Į verdantį vandenį (2 l) sudėkite visą svogūną ir morkas, įberkite šiek tiek druskos. Virkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulves, virkite 10-15 minučių, kol suminkštė Labai atsargiai, po vieną gabalėlį, sudėkite žuvį, nemaišydami, kad nesutrupėtų. Ant silpnos ugnies užvirinkite, nuimkite putas, įdėkite lauro lapą ir smulkiai supjaustytas šviežias žoleles, nuimkite – žuvis bus paruošta. Pasūdykite ir papipirinkite, išimkite svogūną.
- Pasirinktinai, jei virsite žuvies sultinyje, gausite beveik ausį.