žuvies sriuba

Lengva žuvies sriuba

Receptas rastas kulinarijos knygoje. Labai skani, lengva ir gaivi.

Čia galite naudoti bet kokią raudoną ir baltą žuvį.

SUDEDAMOSIOS DALYS

Pagrindinis

  • Lašišos filė – 200 g
  • baltosios žuvies filė – 200 g
  • bulvės – 2 vnt.
  • Svogūnų svogūnų – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • žalumynų – 1 sauja
  • lauro lapų – 2 vnt.
  • druskos – skonio

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Filė Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas – griežinėliais. Išvalykite svogūną.
  2. Į verdantį vandenį (2 l) sudėkite visą svogūną ir morkas, įberkite šiek tiek druskos. Virkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulves, virkite 10-15 minučių, kol suminkštė Labai atsargiai, po vieną gabalėlį, sudėkite žuvį, nemaišydami, kad nesutrupėtų. Ant silpnos ugnies užvirinkite, nuimkite putas, įdėkite lauro lapą ir smulkiai supjaustytas šviežias žoleles, nuimkite – žuvis bus paruošta. Pasūdykite ir papipirinkite, išimkite svogūną.
  3. Pasirinktinai, jei virsite žuvies sultinyje, gausite beveik ausį.

Parašykite komentarą