lašišos marinavimas

Marinuota lašiša

Siūlau dar vieną marinuotos lašišos arba lašišos receptą.  Marinuota lašiša yra labai sultinga, švelni, malonaus pikantiško skonio ir aromato. Receptu pasidalijo Marina Klimova, už kurį jai labai ačiū.

Ingredientai

Marinuotai lašišai paruošti reikės:

  • 500 g lašišos;
  • 1 st. l. druskos;
  • 0,5 st. l. sacharos;
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros;
  • 2 valg. š. sojų padažo;
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. š. citrinos sulčių;
  • krapų – nebūtina.

Gaminimo procesas

  1. Išvalykite žuvį nuo žvynų, nupjaukite pelekus.
  2. Supjaustykite filė, pašalinkite nugarkaulį ir kaulus.
  3. Sumaišykite druską, cukrų ir kalendrą.
  4. Atskirai sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą ir citrinos sultis marinatui.
  5. Lašišos filė iš visų pusių įtrinkite druskos, cukraus ir kalendros mišiniu.
  6. Tada įdėkite filė į dubenį, kuriame ji marinuosis, užpilkite marinatu.
  7. Jei norite, įberkite smulkiai supjaustytų krapų, kelis kartus apverskite filė ir padėkite į šaldytuvą 1 parai.
  8. Skaniai marinuota lašiša paruošta.
  9. Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!

Parašykite komentarą