Saulėta žuvis
Saulėgrąža kitaip vadinama paprastąja saulažuve, japoniškąja saulažuve arba tiesiog kalviu. Dory skoninės savybės labai vertinamos italų virtuvėje, kur šios žuvies mėsos dedama į rizotą, makaronus, polentą. Ji atrodo tamsiai pilkos spalvos, o iškepus spalva tampa juoda.
Ingredientai
- Žuvis – 3 vnt.
- jūros druskos – skonis.
- Juodųjų pipirų – skonis
- Grietinė 30 % riebumo – 3 vnt. lies.
- Majonezas – 3 art. lies.
- Garstyčios – 1 šaukš
- Česnakas – 3 skiltelės
- Džiovintas mairūnas – 1 šaukš
- Krapai – 0.3 spinduliai
- citrinos sulčių – 3 val.
Gaminimas
- Žuvį nuplaukite, išvalykite, nupjaukite pelekus ir uodegą.
- Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį
- Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su majonezu, įmaišykite garstyčių.
- Į padažą įberkite mairūno, išspauskite česnaką.
- Įberkite krapų.
- Kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Šiek tiek pasū Aptepkite žuvį puse padažo ir kepkite orkaitėje 45 min. 190* temperatūroje.
- Žuvis paruošta. Patiekite su daržovėmis ir padaž