kepti sonkauliukai rankoveje

Saulėta žuvis

Saulėgrąža kitaip vadinama paprastąja saulažuve, japoniškąja saulažuve arba tiesiog kalviu. Dory skoninės savybės labai vertinamos italų virtuvėje, kur šios žuvies mėsos dedama į rizotą, makaronus, polentą. Ji atrodo tamsiai pilkos spalvos, o iškepus spalva tampa juoda.

Ingredientai

  • Žuvis – 3 vnt.
  • jūros druskos – skonis.
  • Juodųjų pipirų – skonis
  • Grietinė 30 % riebumo – 3 vnt. lies.
  • Majonezas – 3 art. lies.
  • Garstyčios – 1 šaukš
  • Česnakas – 3 skiltelės
  • Džiovintas mairūnas – 1 šaukš
  • Krapai – 0.3 spinduliai
  • citrinos sulčių – 3 val.

Gaminimas

  1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nupjaukite pelekus ir uodegą.
  2. Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį
  3. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su majonezu, įmaišykite garstyčių.
  4. Į padažą įberkite mairūno, išspauskite česnaką.
  5. Įberkite krapų.
  6. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Šiek tiek pasū Aptepkite žuvį puse padažo ir kepkite orkaitėje 45 min. 190* temperatūroje.
  7. Žuvis paruošta. Patiekite su daržovėmis ir padaž

Parašykite komentarą