Zuvies File Receptai

Žuvies filė sūrio tešloje

Kadangi žuvies filė yra plona (tiesiogine prasme), patiekalui paruošti reikia labai nedaug laiko. O rezultatas – apsilaižysite pirštus. Labai ir labai rekomenduoju. Žuvis yra švelni, burnoje traška.

Produktai

  • Jūrinių lydekų filė – 500 g
  • Kietasis sūris (rusiškas) – 150 g
  • Kiaušiniai – 2-3 vnt.
  • Miltai – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • pipirų – pagal skonį
  • Prieskonių (neprivaloma) – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – kepimui

Šiam receptui įgyvendinti puikiai tinka bet kokios žuvies filė, tačiau su sąlyga, kad joje nebūtų kaulų. Galite drąsiai naudoti tilapiją, pangasiją, lydeką ar polaką. Aš paėmiau jūros lydekos filė.

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Filė pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, supjaustykite porcijomis.
  2. Įmuškite kiaušinius, sumaišykite juos su tarkuotu sūriu, įberkite prieskonių.
  3. Žuvies gabalėlius apvoliokite miltuose.
  4. Tada pamerkite į sūrio tešlą.
  5. Kepkite žuvį iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  6. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru. Aš naudojau ryžius.

Parašykite komentarą