Žirnelių Salotos

Gavėnios žirnių pyragėliai

Žirnius galima naudoti ne tik sriubai, žirnių košei ar pyragų įdarui gaminti, bet ir nuostabiems gavėnios laikotarpio žirnių kotletams gaminti. Juos lengva paruošti. Prieš ruošiant kotletus žirnių net nereikia virti, užtenka kelias valandas pamirkyti vandenyje. Žirnių kotletai yra skanūs, sotūs, nesubyra ir išlaiko formą. Jų skonis labai skiriasi nuo virtų žirnių. Šis receptas – tikra dovana vegetarams ir pasninkaujantiems žmonėms. Rekomenduoju išbandyti ir jums!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti gavėnios žirnių pyragėlius, reikės:

  • žirnių – 2 puodeliai;
  • mirkymo vandens – 1-1,5 litro;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • duonos trupinių – 2-3 šaukštai;
  • augalinio aliejaus kepimui.
  • 200 ml stiklinė.

Žirnelių Salotos Maisto gaminimo procesas

  1. Žirnių kotletams paruošti paėmiau šiuos ingredientus. Žirnius gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 4-6 valandoms, kad išbrinktų.
  2. Praėjus šiam laikui, sudėkite žirnius į sietelį, nuplaukite ir leiskite vandeniui nutekėti. Nulupkite svogūną ir žirnelius bei du kartus sumalkite arba suplakite blenderiu.
  3. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  4. Paruošta malta mėsa nėra per skysta, bet ir ne per tiršta, ji gerai formuojasi rankose, net nebūtina sudrėkinti rankų vandeniu. Iš maltų žirnelių padarykite kotletą ir apvoliokite jį džiūvėsėliuose. Beje, net ir be džiūvėsėlių kotletai nesubyrės. Todėl kotletus galite kepti be džiūvėsėlių.
  5. Padarykite visus maltos mėsos paplotėlius ir, jei norite, apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
  6. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus ant silpnos ugnies, kol iš abiejų pusių jie taps traškūs ir auksinės spalvos (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės).
  7. Kad kotletai iškeptų, apvertę vieną pusę, keptuvę uždenkite ir apkepkite kitą pusę (apie 2 min.). Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
  8. Galite pamatyti, kiek žirnių pyragėlių galima iškepti iš nurodyto ingredientų skaičiaus.
  9. Pasninko žirnių kotletus galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Tokie kotletai tinka su kečupu, grietinės padažu su žolelėmis ir česnakais. Norint paįvairinti savo kasdienį meniu, tokie kotletai bus Dievo dovana.
  10. Skanaus ir malonaus laiko!

15 skanių salotų su žaliaisiais žirneliais

Puikiai dera su kiaušiniais, agurkais, vištiena, dešrelėmis, kopūstais, grybais ir kt.

1. Salotos su žaliaisiais žirneliais, dešra ir skrebučiais

Ingredientai

  • 1 šviežias agurkas;
  • 200 g rūkytos dešros ;
  • 200 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 100 g bet kokio skonio krekerių;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1-2 šaukštai majonezo;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Agurką ir dešrą supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite žirnelius, kruopas, smulkintą česnaką, majonezą, druską ir išmaišykite. Patiekite salotas iš karto, kad kruopos nesuminkštėtų.

2. Salotos su žaliaisiais žirneliais, agurkais ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 šviežias agurkas;
  • ½ ryšulėlio krapų;
  • 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 1-2 šaukštai majonezo arba grietinės;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Supjaustykite krapus. Sudėkite žirnelius, majonezą arba grietinę, druską, pipirus ir išmaišykite.

3. Salotos su žaliaisiais žirneliais ir menkės kepenėlėmis

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 marinuotas agurkas;
  • 120 g konservuotų menkės kepenėlių;
  • ¼ ryšulėlio žaliųjų svogūnų;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepenėles sutrinkite šakute, o svogūną susmulkinkite.

Į paruoštus ingredientus sudėkite žirnelius, druską, pipirus, majonezą ir salotas gerai išmaišykite.

4. Salotos su žaliaisiais žirneliais, vištiena, grybais ir bulvėmis

Ingredientai

  • 300 g vištienos krūtinėlės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • keli šaukštai augalinio aliejaus;
  • 2 morkos;
  • 300 g marinuotų pievagrybių;
  • ¼ ryšulėlio krapų;
  • ¼ ryšulėlio petražolių;
  • ¼ ryšulėlio žaliųjų svogūnų;
  • 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Vištieną, kiaušinius ir bulves išvirkite, kol išvirs ir atvės. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite stambia tarka sutarkuotas morkas ir maišydami kepkite 5-7 min.

Krūtinėlę, grybus, nuluptus kiaušinius ir bulves supjaustykite vidutiniais kubeliais. Į ingredientus sudėkite atvėsusį kepsnį, smulkintas žoleles, žirnelius, druską, pipirus, 1-2 šaukštus aliejaus ir išmaišykite.

5. Salotos su žaliaisiais žirneliais, krabų lazdelėmis, avokadais, pomidorais ir sūriu

Ingredientai

  • 100 g krabų lazdelių;
  • 100 g sulčių;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 pomidoras;
  • 1 avokadas;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • ¼ ryšulėlio petražolių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 3-4 šaukštai majonezo .

Gaminimas

Krabų lazdeles supjaustykite apskritimais, o dviejų rūšių sūrį, pomidorą ir avokadą – kubeliais. Sudėkite žirnelius, smulkintas petražoles, druską ir majonezą ir sumaišykite salotas.

6. Salotos su žaliaisiais žirneliais, morkomis ir vištienos širdelėmis

Ingredientai

  • 500 g vištienos širdelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • šiek tiek augalinio aliejaus;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • keletas žaliųjų svogūnų.

Gaminimas

Vištienos širdeles 20-30 min. virkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Svogūną supjaustykite juostelėmis, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną lengvai pakepinkite įkaitintame aliejuje, suberkite morkas, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite maišydami kelias minutes.

Supjaustykite širdeles stambiomis juostelėmis. Į jas sudėkite atvėsusį kepsnį, žirnelius, smulkintą žaliąjį svogūną, druską ir pipirus ir išmaišykite.

7. Salotos su žaliaisiais žirneliais, jūros dumbliais, kiaušiniais ir sūriu

Ingredientai

– 2 kiaušiniai;

– 50 g kietojo sūrio;

– 1 marinuotas agurkas;

– 180 g jūros dumblių;

– 100 g konservuotų žaliųjų žirnelių;

– 1 valgomasis šaukštas majonezo;

– maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite kopūstus, žirnelius, majonezą, pipirus ir sumaišykite.

8. Salotos su žaliaisiais žirneliais, kukurūzais ir dešra

Ingredientai

  • 300 g rūkytos arba sausai vytintos dešros;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 120 g konservuotų kukurūzų;
  • ¼ ryšulėlio krapų;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Supjaustykite dešrą dideliais gabalais. Sudėkite žirnelius, kukurūzus, smulkintus krapus, druską, pipirus ir majonezą. Salotas kruopščiai išmaišykite.

9. Salotos su žaliaisiais žirneliais, grybais ir krevetėmis

Ingredientai

  • 150 g nuluptų krevečių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1 svogūnas;
  • 250 g pievagrybių;
  • šiek tiek augalinio aliejaus;
  • 150 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 2 šaukštai riebios grietinėlės;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių.

Gaminimas

Krevetes 1-2 minutes pavirkite verdančiame pasūdytame vandenyje. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pievagrybius – stambiais gabalėliais. Svogūnus ir grybus atskirai apkepkite įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Sumaišykite krevetes, svogūnus, grybus ir žirnelius. Atskirai sumaišykite grietinėlę, druską, pipirus, citrinos sultis ir užpilkite salotas.

10. Salotos su žaliaisiais žirneliais, morkomis, kiaušiniais ir sojų garstyčių padažu

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 morka;
  • 50 g kietojo sūrio;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 2 šaukštai majonezo arba grietinės;
  • ½ arbatinio šaukštelio garstyčių ;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
  • kelios šakelės krapų ir petražolių.

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite juos mažais kubeliais. Žalias morkas ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite žirnelius į ingredientus.

Padažui sumaišykite majonezą arba grietinę, garstyčias, smulkintą česnaką, sojų padažą ir smulkiai supjaustytus žalumynus. Padažą supilkite į salotas ir išmaišykite.

11. Salotos su žaliaisiais žirneliais ir kalmarais

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 2-3 kalmarų skerdenos;
  • 1 svogūnas;
  • 300 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2-3 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kalmarus 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį. Atvėsinkite, nuimkite nuo jų plėvelę ir supjaustykite mažais kubeliais.

Kiaušinius ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite kalmarus, kiaušinius, svogūnus ir žirnelius. Įberkite druskos ir majonezo ir išmaišykite.

12. Salotos su žaliaisiais žirneliais, kiniškais kopūstais ir kumpiu

Ingredientai

  • ½ vidutinio dydžio kininio kopūsto galvos;
  • 150 g kumpio;
  • ¼ ryšulėlio žaliųjų svogūnų;
  • 150 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2-3 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite kopūstus. Supjaustykite kumpį mažomis plonomis juostelėmis. Supjaustykite svogūną. Sudėkite žirnelius, druską, majonezą ir gerai išmaišykite.

13. Salotos su žaliaisiais žirneliais, vištiena ir agurkais

Ingredientai

  • 400 g vištienos krūtinėlės;
  • 2 švieži agurkai;
  • ½ ryšulėlio krapų;
  • 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 150 g grietinės;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Vištieną išvirkite, kol ji iškeps. Atvėsusią krūtinėlę ir agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Supjaustykite krapus. Į paruoštus ingredientus sudėkite žirnelius, grietinę, druską ir sumaišykite salotas.

14. Salotos su žaliaisiais žirneliais, paprikomis, salierais ir pomidorais

Ingredientai

  • ¼ vidutinio dydžio Pekino kopūstų galvos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1-2 paprikos;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 120 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2-3 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite kopūstus. Salierą, papriką ir svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o pomidorus – išilginiais ketvirčiais. Į daržoves suberkite žirnelius, citrinos sultis, druską, aliejų ir išmaišykite.

15. Salotos su žaliaisiais žirneliais, silke ir bulvėmis

Ingredientai

  • 1-2 bulvės;
  • 2 nedidelės sūdytos silkės filė ;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • ¼ ryšulėlio krapų;
  • ¼ ryšulėlio petražolių;
  • 100 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 1-2 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Išvirkite bulves, atvėsinkite ir nulupkite. Silkę skersai supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūną ir bulves – juostelėmis. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Sudėkite žirnelius ir sviestą ir gerai išmaišykite.

 

Parašykite komentarą