Lašiša su citrina folijoje orkaitėje
Žuvį galima kepti įvairiais būdais, vienas iš jų – kepti folijoje. Orkaitėje su citrina folijoje kepta lašiša būna ypač sultinga ir kvapni, išsauganti kuo daugiau naudingųjų savybių. Originalų skonį patiekalui suteikia sojų padažo ir imbiero marinatas. Kepta lašiša – patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys
Norėdami orkaitėje folijoje kepti lašišą su citrina, turėsite:
- 400 g lašišos (arba lašišos);
- 1 svogūno galvutė;
- 1 citrina.
- Marinatui:
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 1 šaukštelis šviežiai tarkuoto imbiero;
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kepta Lašiša Folijoje Maisto gaminimo procesas
- Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (jei lašiša šaldyta, prieš tai ją atšildykite), supjaustykite porcijomis. Turėjau 2 gabalėlius, maždaug po 200 gramų.
- Nuluptą imbierą sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su sojų padažu ir gautą marinatą gerai išmaišykite.
- Lašišos gabalėlius iš visų pusių aptepkite imbiero ir sojų padažo marinatu ir palikite 20-25 min.
- Kruopščiai nuplaukite citriną. Nulupkite svogūną. Citriną ir svogūną supjaustykite žiedais.
- Iškirpkite 2 folijos lakštus. Ant kiekvieno folijos lakšto dėkite po gabalėlį lašišos. Ant žuvies paskleiskite svogūno ir citrinos žiedus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kiekvieną lašišos gabalėlį su citrina ir svogūnu sandariai suvyniokite į foliją.
- Į foliją suvyniotą lašišą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Paruoštus šiek tiek atvėsinkite, nuimkite foliją ir patiekite. Imbiero ir sojų padaže marinuota žuvis būna labai sultinga, kvapni ir minkšta. Kadangi lašiša kepama su citrina folijoje, patiekalas tampa itin skanus, išbandykite!
- Gero apetito, pasimėgaukite juo su savo artimaisiais!
Lašiša orkaitėje su folija
Žuvis yra ne tik skanus, bet ir organizmui reikalingas produktas. Todėl šiandien papasakosiu, kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje. Labai paprasta ir naudinga, išbandykite!
Paruošimo aprašymas: Patiekite kepsnius su citrinos skiltelėmis ir padažu. Skanu su grietinėle arba soja. Puikiai žuvį papildykite daržovių garnyru. Švelni ir sultinga lašiša tikrai nepaliks abejingų.
Sudedamosios dalys:
- Lašiša – 2 gabaliukai (kepsnys, apie 200 g)
- Maltos garstyčių sėklos – 2 valgomieji šaukštai. šaukštai
- Paprikos – 2 valg. šaukštai.
- Alyvuogių aliejaus – pagal skonį
- Česnakas – 2 skiltelės
- Malti juodieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – 1 valgomasis šaukštas
- Malti čili pipirai – 1 valgomasis šaukštas
- Citrina – 0,5 vnt.
Kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje:
- Pusę citrinos sutarkuokite smulkia tarka, kad gautumėte žievelę.
- Sumaišykite visus prieskonius, druską, cukrų ir citrinos žievelę.
- Žuvį gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Gausiai įtrinkite žuvį prieskoniais, kad ji gerai jais pasisotintų ir sugertų kiekvieno prieskonio skonį.
- Palikite kepsnį 20 minučių kambario temperatūroje, kad jis spėtų pasimarinuoti.
- Kepimo skardą išklokite folija. Padenkite ją alyvuogių arba kitu augaliniu aliejumi.
- Ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius, apšlakstydami juos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą su žuvimi. Pirmiausia žuvį uždenkite folija. Į šį klausimą žiūrėkite atsakingai, nes jei žuvis nebus sandariai apvyniota, išbėgs sultys ir lašiša bus sausa.
- Kepkite 10 minučių. Dėl to lašiša turėtų pasirodyti švelnios oranžinės spalvos, auksinio atspalvio ir su prieskonių aromatu.