Bruknių Padažas

Milka pyragas su bruknių padažu

Labai skanus „Milka” pyragas iš biskvito su švelniu bruknių ir sūrio sluoksniu.

Sudedamosios dalys

Pyragui „Pienas” pagaminti reikės:

  • sviesto – 125 g;
  • cukraus – 4 valgomieji šaukštai (2 valgomieji šaukštai į tešlą; 2 valgomieji šaukštai į varškės masę);
  • vištos kiaušinis – 2 vnt;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • miltai – 150 gr;
  • baltojo šokolado – 50 gr;
  • augalinis aliejus;
  • bruknių padažas – 4 šaukštai;
  • želatinos – 10 gr;
  • varškė – 350 g;
  • grietinės (30 % riebumo) – 100 gr;
  • cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas;
  • migdolų (žiedlapių) papuošimui;
  • spanguolių papuošimui.

Bruknių Padažas Maisto gaminimo procesas

  1. Kiaušinius išplakite su suminkštintu sviestu ir cukrumi.
  2. Suberkite kepimo miltelius, miltus ir išmaišykite.
  3. Baltąjį šokoladą sutarkuokite smulkia tarka.
  4. Sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  5. 24 cm indą išklokite riebalais pateptu kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite tešlą. Kepkite 170-180 °C temperatūroje 20-25 minutes.
  6. Kai pyragas bus paruoštas, nuimkite jį nuo popieriaus, atvėsinkite ir sudėkite į lėkštę arba į tą pačią formą, kurioje jis buvo iškeptas, bet jei ji yra suskilusi.
  7. Tada paruoškite rikotos ir sūrių mišinį. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 20-30 minučių. Bruknių padažą užvirinkite, bet neužvirkite, sudėkite ištirpintą želatiną ir ant silpnos ugnies ištirpinkite padaže.
  8. Sudėkite varškę ir cukrų ir išmaišykite.
  9. Tolygiai paskirstykite varškės ir šilauogių mišinį ant pyrago ir kelias valandas palaikykite šaltai, kad sustingtų.
  10. Kai varškės ir spanguolių sluoksnis sukietės, galite papuošti tortą. Paruoškite grietinę: grietinę sumaišykite su cukraus pudra.
  11. Pyrago šonus aptepkite grietine.
  12. Milka tortą papuoškite migdolų žiedlapiais ir bruknėmis. Atlikta!
  13. Tortas skyriuje.
  14. Mėgaukitės arbata!

Paprastas bruknių padažas

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 500 g spanguolių
  • 2 puodeliai cukraus
  • 1 v. š. prieskoninių žirnelių
  • žiupsnelis jūros druskos

virimo laikas: 1 val. 30 min.

Porcijos: 8-10

Gaminimo sudėtingumas: lengvas

Vegetariškas: griežtai

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

1 žingsnis

Suberkite prieskonius į trintuvą ir lengvai sutrinkite – kad uogos nebūtų smulkiai sutrupintos, o tiesiog suskiltų į kelis gabalėlius.

2 veiksmas

Supilkite cukrų į puodą, įpilkite šiek tiek daugiau nei 0,5 puodelio šalto vandens, pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami ištirpinkite cukrų. Suberkite prieskonius ir nemaišydami virkite 5 minutes.

3 veiksmas

Sudėkite bruknes, išmaišykite, užvirinkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki minimalios, virkite, nuimdami putas, 15 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite, 30 min. Patiekite su bet kokia mėsa, mėsos kukuliais ir bulvių kukuliais .

 

 

Parašykite komentarą