Žiediniai kopūstai, kepti su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu

Šiandien gaminsime dar vieną žiedinių kopūstų kiaušinyje keptuvėje versiją – su saldžiosiomis paprikomis ir sūriu. Tai neįtikėtinas patiekalas, nors jį pagaminti paprasta. Paprikos padaro patiekalą ne tik ryškų, bet ir apčiuopiamą, puikiai papildydamos žiedinius kopūstus. O sūris, išsilydęs ir susimaišęs su kiaušiniu dideliais dribsniais, suteikia patiekalui kreminį poskonį.

Produktai Žiediniai kopūstai, kepti su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu

Ingredientai (3 porcijoms)
Žiediniai kopūstai – 450 g (grynasis svoris – 370 g)
Saldžioji paprika – 100 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Grietinė – 70 g
Kietasis sūris – 60 g
Saulėgrąžų aliejus – 40 ml (maždaug 3 šaukštai)
Maltos paprikos – 0,5 šaukštelio.
Džiovintas raudonėlis – 0,5 šaukštelio.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKalafiorai, kepti su kiaušiniais, saldžiąja paprika ir sūriu
Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.

 

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 2 žingsnis
Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 3 žingsnis
Puode užvirinkite vandenį (1 l) su druska (0,5 šaukštelio). Žiedinio kopūsto žiedynus suberkite į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, saldžiosiomis paprikomis ir sūriu – 4 žingsnis
Žiedinius kopūstus sumeskite į koštuvą ir palikite vandenį nutekėti.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – žingsnis Nr. 5
Į dubenį įmuškite kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 6 žingsnis.
Į kiaušinius įmaišykite grietinę, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais (po žiupsnelį), malta paprika ir džiovintu raudonėliu (arba kitomis žolelėmis pagal skonį).

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 7 žingsnis
Plaktuvu energingai sumaišykite ingredientus, kol kiaušinių ir sūrio mišinys taps vientisas.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 8 žingsnis
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į mišinį.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 9 žingsnis
Išmaišykite šaukštu.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 10 žingsnis
Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite uodegą ir vidinę pertvarą su sėklomis. Paprikas supjaustykite juostelėmis.

Recepto nuotrauka: Kalafiorai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 11 žingsnis.
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir kepkite paprikas apie 3 minutes ant vidutinės ugnies.

Recepto nuotrauka: Žiediniai kopūstai, kepti su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 12 žingsnis.
Į keptuvę kartu su paprikomis sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus.

Recepto nuotrauka: Žiediniai kopūstai, kepti su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – žingsnis Nr. 13
Kiaušinių ir sūrio mišiniu užpildykite keptuvės turinį.

Recepto nuotrauka: Žiediniai kopūstai, kepti su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – 14 žingsnis
Padidinkite kaitrą ir nuolat maišydami kepkite žiedinius kopūstus ir paprikas, kol kiaušinių mišinys taps stambiais dribsniais.

Recepto nuotrauka: Kepti žiediniai kopūstai su kiaušiniais, paprikomis ir sūriu – žingsnis Nr. 15
Patiekalas paruoštas. Keptus žiedinius kopūstus su paprikomis, sūriu ir kiaušiniais patiekite karštus arba šiltus.
Gero apetito!

Parašykite komentarą