Duonos, maltos mėsos, špinatų, špinatų, žaliųjų svogūnų ir sūrio apkepas su aštriu kiaušinių ir pieno jogurto padažu yra aromatingas, sultingas ir sotus patiekalas. Visi ingredientai gerai dera tarpusavyje.
Produktai Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas
Ingredientai (4 porcijoms)
Kvietinė duona – 150 g
Malta jautiena (kiauliena ir jautiena) – 400 g
Špinatai (šaldyti) – 300 g
Žalieji svogūnai – 40 g
Kietasis sūris – 200 g
Sviestas – 20 g
Pienas – 300 ml
Graikiškas jogurtas – 120 g
Kiaušiniai – 8 vienetai.
Garstyčių milteliai – 1 šaukštelis.
Maltas muskato riešutas – 0,25 šaukštelio.
Džiovinti čiobreliai – 1 žiupsnelis
Džiovintas bazilikas – 1 žiupsnelis
Džiovintas raudonėlis – 1 žiupsnelis
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Šviežios petražolės (patiekti) – pagal skonį
Augalinis aliejus – keptuvei patepti
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasDruska, malta mėsa, špinatai ir sūris
Recepto nuotrauka: Troškinys su duona, malta mėsa, špinatais ir sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus.
Recepto nuotrauka: Troškinys su malta mėsa, špinatais ir sūriu – 2 žingsnis
Duonos riekeles džiovinkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 minučių. Tuo pačiu metu duoną apverskite 1 kartą.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 3 žingsnis
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais, bazilikais, čiobreliais ir raudonėliais. Kepkite įdarą, kol išgaruos skystis, apie 10 minučių. Palikite atvėsti.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 4 žingsnis.
Susmulkinkite baltąją ir žaliąją žaliųjų svogūnų dalis.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 5 etapas
Keptuvėje su malta mėsa 1 minutę pakepinkite smulkintą svogūną.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 6 etapas.
Sudėkite špinatus ir kepkite dar 5-7 minutes, kad išgaruotų visa drėgmė.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 7 etapas
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, jogurtą, prieskonius ir druską. Plakite iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 8 žingsnis
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Recepto nuotrauka: Užkepėlė su duona, malta mėsa, špinatais ir sūriu – 9 etapas
Sviestu gausiai patepkite troškinimo indą. Naudoju 20x21x8 cm dydžio metalinę širdelės formos formą.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 10 žingsnis
Į kepimo indo dugną sudėkite skrudintos duonos riekes. Užpildykite tarpelius laužytais griežinėliais, visiškai uždengdami formos dugną.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 11 žingsnis
Geriausia tvirtai suvynioti kepimo formą su folija po apačia arba naudoti tvirtą formą.
Ant duonos dėkite maltos mėsos.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 12 žingsnis
Špinatai tolygiai paskleidžiami ant maltos mėsos.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 13 žingsnis
Tada pusę tarkuoto sūrio.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 14 žingsnis
Užpilkite paruoštą apkepą ir palikite mirkti 1-2 valandas.
Recepto nuotrauka: Troškinys su duona, malta mėsa, špinatais ir sūriu – 15 žingsnis
Po to apibarstykite likusiu sūriu ir siųskite formą į šaltą orkaitę. Įjunkite kaitinimą ir nustatykite 190 laipsnių temperatūrą. Kepkite 40 minučių.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 16 žingsnis
Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir petražoles.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 17 žingsnis
Paruoštą apkepą palikite šiek tiek atvėsti.
Recepto nuotrauka: Troškinys su duona, malta mėsa, špinatais ir sūriu – 18 žingsnis
Išimkite iš kepimo indo.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – 19 žingsnis
Patiekite troškinį su malta mėsa ir špinatais, apibarstytą šviežiomis žolelėmis.
Recepto nuotrauka: Duonos, maltos mėsos, špinatų ir sūrio apkepas – žingsnis #20
Gero apetito!