Cepelinų receptas gali šiek tiek skirtis ingredientų sudėtimi ar kiekiu, tačiau pagrindinis skanių bulvinių cepelinų gaminimo principas išlieka tas pats – pailgi įdaryti bulviniai cepelinai verdami ir patiekiami tik karšti. Pagal šį cepelinų receptą nuostabų lietuvišką patiekalą siūloma ruošti taip.
Produktai Zeppelinai
bulvės 1 kg
verdančio vandens 1 puodelis
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
kiauliena 500 g
svogūnai 4 vnt.
100 g šoninės
grietinė 4 šaukštai
Žalias bulves sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite per marlę. Palikite sultis 10-15 minučių. Krakmolui nusistovėjus, atsargiai nukoškite vandenį, supilkite verdantį vandenį, pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su nusausintomis bulvėmis, druska ir išmaišykite. (Galite sutrinti kelias iš anksto virtas bulves ir įmaišyti į mišinį).
Kiaulieną sumalkite mėsmale, pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite su kepintais svogūnais ir šonine.
Bulvių masę padalykite į 8 porcijas, į kiekvieną porciją įdėkite maltos mėsos ir susukite į cepeliną. Į verdantį vandenį po vieną nuleiskite cepelinus ir nuolat maišykite. Virkite verdančiame vandenyje 10-15 minučių (cepelinai iš pradžių turi iškilti į paviršių, o paskui nugrimzti į dugną).
Prieš patiekdami pabarstykite cepelinais svogūnų padažą. Padažui svogūnus susmulkinkite, apkepkite iki auksinės spalvos ir sumaišykite su grietine.