Lietuviški šaltibarščiai

Šis originalus lietuviškų šaltibarščių su kefyru receptas ypač pravers karštą vasarą. Ji paįvairins jūsų valgiaraštį ir pakeis tradicinę burokėlių sriubą bei okrošką, o lietuviškos šaltibarščių sriubos paruošimas nėra sudėtingesnis.

Ingredientai Lietuviški šaltibarščiai (1 porcijai)

kefyras 450 g
mažas burokėlis 1 vnt.
virinto vandens 0,5 puodelio
kiaušiniai 1 vnt.
žalieji svogūnai 40 g
virtos bulvės 400 g
grietinė 50 g
krapų pagal skonį
druskos pagal skonį

Suplakite kefyrą su druska mikseriu, supilkite atvėsintą virintą vandenį ir virtus burokėlius, susmulkintus žiedynus, žaliąjį svogūną ir krapus. Patiekdami lietuviškus šaltibarščius, į kiekvieną lėkštę įdėkite smulkinto virto kiaušinio ir grietinės. Papuoškite karštomis virtomis bulvėmis, pabarstytomis krapais.

Parašykite komentarą