Bulvių koldūnai – receptas su daugybe variantų, bet visada laimi visi! Šį kartą gaminame lietuviškus bulvių koldūnus.
Produktai Lietuviški koldūnai
Tešlai:
400 g miltų
vandens 0,75 puodelio
kiaušiniai 1
Įdarui:
bulvės 1 kg
svogūnai 80 g
šoninė 80 g
kiaušiniai 1 vnt.
20 g sviesto
grietinė 200 g
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį
Kaip pasigaminti lietuviškus bulvinius koldūnus:
Bulves išvirkite, nusausinkite, sumalkite arba sumalkite.
Kiaulienos lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su smulkintu svogūnu, sumaišykite su bulvių tyre, įmuškite žalius kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
Tešlą bulviniams koldūnams gaminkite taip pat, kaip ir koldūnams. Iškočiokite ilgą 1,5-2 mm storio tešlos juostą, ant tešlos krašto šaukštu užberkite įdaro (2-3 cm atstumu). Tešlą su faršu iškočiokite taip, kad ji uždengtų faršą, tada paspauskite tešlą aplink faršą ir išpjaukite išpjova.
Prieš pat patiekdami išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje, o išvirę apliekite sviestu. Grietinę patiekite atskirai.
Kartais lietuviškus bulvinius koldūnus dedame į keptuvę, užpilame grietine, apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje.