Pieno želė su vaisiais
Tai įdomus pieno želė su vaisiais receptas. Desertas ne tik gražus, bet ir skanus. Jis nėra labai sudėtingas, jį sudaro pieno želė ir vaisių želė su sirupu. Aš gaminau iš konservuotų vaisių, bet galite naudoti ir šviežius vaisius ar uogas, o sirupą galite pakeisti bet kokiomis vaisių sultimis. Tai desertas, kurį galite paruošti šventiniam stalui. Tai skanus skanėstas, išbandykite!
Sudedamosios dalys
Pieno želė su vaisiais paruošti reikia:
- 3,5 % riebumo pienas – 300 ml;
- cukraus – 10 gr;
- vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
- želatinos – 10 g.
- Vaisių sluoksniui:
- Konservuotų arba šviežių vaisių gabalėliai;
- Vaisių sultys arba vaisių sirupas – 130 ml;
- želatinos – 3 g.
Želė Su Vaisiais Pieno želė su vaisiais
- Norėčiau pasiūlyti įdomų pieno želė su vaisiais receptą. Desertas gaunasi ne tik gražus, bet ir labai skanus. Tai visai nesudėtinga, ją sudaro pieno želė ir vaisių želė su sirupu. Aš gaminau iš konservuotų vaisių, bet galite naudoti ir šviežius vaisius ar uogas, o sirupą galite pakeisti bet kokiomis vaisių sultimis. Tai desertas, kurį galite paruošti šventiniam stalui. Tai skanus skanėstas, išbandykite!
- Sudedamosios dalys
- Pieno želė su vaisiais paruošti reikia:
- 3,5 % riebumo pienas – 300 ml;
- cukraus – 10 gr;
- vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
- želatinos – 10 g.
- Vaisių sluoksniui:
- Konservuotų arba šviežių vaisių gabalėliai;
- Vaisių sultys arba vaisių sirupas – 130 ml;
- želatinos – 3 g.
- Metodas
- Į puodą supilkite šaltą pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir želatiną, išmaišykite ir palikite 20-30 min. sukietėti.
- Tada kaitinkite pieno mišinį ant ugnies maišydami, kol cukrus ir želatina ištirps, bet neužvirkite! Supilkite pieno mišinį į dubenėlius arba stiklines, pripildydami jas iki pusės. Dėkite puodelius į šaldytuvą 1-1,5 valandos. Konservuotų vaisių gabalėlius nuplaukite ant durklo. Jei gaminate su šviežiais vaisiais, supjaustykite juos gabalėliais.
- Želatiną ištirpinkite vaisių sirupe (arba vaisių sultyse) ir palikite 15 minučių. Jei norite, galite įberti cukraus.
- Vaisių gabalėlius sudėkite ant šaldytos pieniškos želė masės.
- Vaisių sirupą su želatina kaitinkite tol, kol želatina ištirps, maišydami, bet neužvirinkite. Švelniai supilkite sirupą ant vaisių. Padėkite desertą į šaldytuvą, kol sustings. Vaisiai ir pieno želė yra skanūs ir minkšti. Toks gražus desertas patiks daugeliui žmonių, išbandykite jį!
- Gero apetito!
20 sveikų vaisių, kurie yra itin maistingi
„Obuolys per dieną apsaugo nuo gydytojo”, ar bent jau taip sakoma.
Sveikatos priežiūros specialistai žino, kad vaisiai yra labai maistingas, skanus ir patogus bet kurios dietos priedas. Kadangi yra daugiau kaip 2 000 vaisių rūšių, gali kilti klausimas, kokius vaisius rinktis.
Kiekviena vaisių rūšis pasižymi unikaliomis maistinėmis medžiagomis ir nauda. Svarbiausia yra valgyti įvairių spalvų vaisius, nes kiekviena spalva suteikia skirtingų sveikų maistinių medžiagų (1 Patikimas šaltinis).
Štai 20 sveikiausių vaisių, kuriais galite mėgautis reguliariai.
Dalytis PinterestKirsty Begg/Stocksy United
- Obuoliai
Vienas iš populiariausių vaisių – obuoliai, kuriuose gausu maistinių medžiagų.
Juose gausu tirpių ir netirpių skaidulų, tokių kaip pektinas, hemiceliuliozė ir celiuliozė. Jos padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, skatina gerą virškinimą, palaiko žarnyno ir širdies sveikatą (2Tikimas šaltinis, 3Tikimas šaltinis, 4Tikimas šaltinis).
Be to, jie yra geras vitamino C ir augalinių polifenolių, kurie yra augaluose randami su ligomis kovojantys junginiai, šaltinis. Iš tiesų, reguliariai vartojant obuolius gali sumažėti širdies ligų, insulto, vėžio, antsvorio, nutukimo ir neurologinių sutrikimų rizika (3Trusted Source, 5Trusted Source, 6Trusted Source, 7Trusted Source).
Atkreipkite dėmesį, kad daugiausia polifenolių obuoliuose yra iškart po odele, todėl būtinai ją suvalgykite, kad gautumėte didžiausią naudą.
REKLAMA
Kaip nulupti: Kaip nulupti obuolius:
Kaip nulupti: Kaip nulupti obuolius:
Žiūrėkite šį vaizdo įrašą ir sužinokite, kaip greitai ir paprastai nulupti obuolį.
0 sekundžių iš 1 minutė, 16 sekundžiųTrumpumas 0%
- Mėlynės
Mėlynės gerai žinomos dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.
Ypač jose gausu antocianino – augalinio pigmento ir flavonoido, suteikiančio mėlynėms būdingą mėlynai violetinę spalvą. Šis junginys padeda kovoti su ląsteles žalojančiais laisvaisiais radikalais, galinčiais sukelti ligas (8 Patikimas šaltinis).
Daugybė tyrimų rodo, kad mityba, kurioje gausu antocianinų, yra naudinga sveikatai, pavyzdžiui, mažesnė antrojo tipo diabeto, širdies ligų, antsvorio, nutukimo, aukšto kraujospūdžio, tam tikrų rūšių vėžio ir pažinimo funkcijų pablogėjimo rizika (8Trusted Source, 9Trusted Source, 10Trusted Source, 11Trusted Source, 12Trusted Source, 13Trusted Source).
Pavyzdžiui, tyrime, kuriame dalyvavo daugiau kaip 200 000 dalyvių, pastebėta, kad suvalgius 17 g antocianinų turtingų uogų per dieną, antrojo tipo diabeto rizika sumažėjo 5 % (14Truststed Source).
Kitos uogos, kuriose gausu antocianinų, yra gervuogės, mėlynės, šeivamedžio uogos, vyšnios ir aronijos (8Trusted Source).
- Bananai
Bananų nauda neapsiriboja vien kalio kiekiu juose. Bananuose yra ne tik 7 % kalio paros normos, bet ir (15 Patikimas šaltinis):
vitamino B6: 27 % DV
vitamino C: 12 % DV
magnio: 8 % DV
Be to, bananuose yra įvairių augalų junginių, vadinamų polifenoliais ir fitosterolais, kurie palaiko bendrą sveikatą. Be to, juose gausu prebiotikų – skaidulinių medžiagų, skatinančių naudingų bakterijų augimą žarnyne (16 Patikimas šaltinis, 17 Patikimas šaltinis, 18 Patikimas šaltinis, 19 Patikimas šaltinis).
Atkreipkite dėmesį, kad žaliuose, neprinokusiuose bananuose yra daugiau atsparaus krakmolo nei prinokusiuose, be to, jie yra geras maistinių skaidulų pektino šaltinis. Abi šios medžiagos yra susijusios su daugeliu sveikatai naudingų veiksnių, įskaitant geresnę cukraus kiekio kraujyje kontrolę ir geresnę virškinimo sistemos būklę (20, 21Trusted Source).
Tuo tarpu prinokę bananai yra puikus lengvai virškinamų angliavandenių šaltinis, todėl puikiai tinka pasistiprinti prieš treniruotę (22Trusted Source, 23Trusted Source).
- Apelsinai
Apelsinai garsėja dideliu vitamino C kiekiu – viename vaisiuje yra 91 % vitamino C. Juose taip pat gausu kalio, folio rūgšties, tiamino (vitamino B1), skaidulų ir augalinių polifenolių (24Trusted Source).
Tyrimais nustatyta, kad vartojant nesmulkintus apelsinus gali sumažėti uždegimų, kraujospūdžio, cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje po valgio (24Trusted Source, 25Trusted Source).
Nors 100 % apelsinų sultyse yra daug maistinių medžiagų ir antioksidantų, jose paprastai trūksta maistinių skaidulų. Veislės, į kurių sudėtį įeina minkštimas, turi šiek tiek skaidulinių medžiagų, todėl rinkitės jas, o ne sultis be minkštimo.
Vis dėlto stenkitės dažniau valgyti nesmulkintus apelsinus, o sulčių porcijos neviršykite 1 puodelio (235 ml).
ŽIŪRĖKITE DAUGIAU APIE MITYBĄ
________________________________________
Įrodyta ašvagandos nauda sveikatai
Ašvaganda yra senovinis vaistinis augalas, pasižymintis daugeliu sveikatai naudingų savybių, kurias lemia jo priešuždegiminis poveikis.
0 sekundžių iš 1 minutės, 7 sekundžiųTrumpumas 0%
1:07
Įrodyta ašvagandos nauda sveikatai
4:37
Šviežias maistas greitai: Žaliasis kokteilis
6:56
Šviežias maistas greitai: Moliūgų čili su kalakutiena
7:08
Šviežias maistas greitai: Šalti soba makaronai
1:03
Viso kūno detoksikacija: 5 būdai, kaip atjauninti savo kūną
6:44
Šviežias maistas greitai: Vištiena su šavarma prieskoniais
0:59
Kiek vandens turėtumėte išgerti per dieną?
7:11
Šviežias maistas greitai: Kepta lašiša su šaltalankių ryžiais…
6:51
Šviežias maistas greitai: Kardamonu pagardintas