Abrikosų Uogienė

Abrikosų uogienė

Nors vasara, turėtumėte suskubti atlikti būtinus paruošiamuosius darbus, kurie palengvins maisto ruošimą žiemą. Viena iš jų – abrikosų uogienė. Kasmet visada pagaminu keletą stiklainių šio skanėsto, kurį naudoju pyragams, keksiukams ir pyragams puošti. Dažnai receptuose galima sutikti, kad prieš tepant glajų arba kremą pyragaičių paviršius ištepamas abrikosų džemu. Tai daroma tam, kad glajus ir kremas geriau priliptų prie pyrago paviršiaus. Abrikosų uogienė yra švelnaus skonio ir nedominuoja. Prieš tepdami abrikosų uogienę ant plutos, šiek tiek ją pašildykite, nes ji yra labai tiršta. Žinoma, prie šios skanios uogienės malonu išgerti arbatos. Taigi, visų formų abrikosų uogienė yra gera ir mūsų sandėliuke būtina.

Sudedamosios dalys

Abrikosų uogienei pasigaminti reikia:

  • abrikosai – 1 kg;
  • cukraus – 1 kg.

Abrikosų UogienėMaisto gaminimo procesas

  1. Nuplaukite ir nusausinkite abrikosus.
  2. Ištraukite sėklas.
  3. Pertrinkite juos panardinamuoju maišytuvu.
  4. Gausite tokią tyrę.
  5. Į tyrę suberkite cukrų. Gerai išmaišykite ir užvirinkite.
  6. Užvirinkite abrikosų uogienę. Iš pradžių susidarys putos. Nepašalinkite putų, bet toliau maišykite keptuvės turinį.
  7. Maišydami virkite uogienę apie 35-45 minutes nuo užvirimo. Baigiant virti putos išnyks. Patikrinkite, ar uogienė yra paruošta. Tam paimkite švarią sausą lėkštę ir švariu šaukštu ant jos užlašinkite lašelį uogienės. Jei lašas neiškrenta, uogienė paruošta. Jei lašas išsiplečia, reikia virti daugiau uogienės. Šis parengties tikrinimo principas taikomas visų rūšių uogienėms.
  8. Mūsų abrikosų uogienė paruošta. Jokio lašėjimo. Karštas užtepas stiklainiuose. Iš karto neuždarykite stiklainių, bet leiskite uogienei atvėsti. Tik tada, kai abrikosų uogienė visiškai atvės, sandariai uždarykite dangteliais ir padėkite laikyti. Taip paruoštą uogienę galima puikiai laikyti kambario temperatūroje.
  9. Abrikosų uogienė yra gana tiršta.
  10. Šaukštas tiesiog vertas to.
  11. Padėkite sau ir maloniai praleiskite laiką!
  12. Pagal šį receptą galite pasigaminti uogienės iš bet kokių vaisių ar uogų. Džemai yra tiršti, kvapnūs ir skanūs.

9 Health and Nutrition Benefits of Apricots

Abrikosai (Prunus armeniaca) yra kaulavaisiai, dar vadinami armėniškomis slyvomis.
Apvalūs ir geltoni, jie atrodo kaip mažesnė persikų versija, bet pasižymi violetinių slyvų rūgštumu.
Jie labai maistingi ir turi daug sveikatai naudingų savybių, pavyzdžiui, gerina virškinimą ir akių sveikatą.
Štai 9 abrikosų nauda sveikatai ir mitybai
1. Labai maistingi ir mažai kalorijų
Abrikosai yra labai maistingi, juose yra daug svarbių vitaminų ir mineralų.
Vos 2 švieži abrikosai (70 g) suteikia (1Truststed Source):
Kalorijų: 34
angliavandenių: 8 g
baltymų: 1 gramas
Riebalų: 0,27 g
skaidulinės medžiagos: 1,5 g
Vitaminas A: 8 % dienos vertės (DV)
Vitaminas C: 8 % DV
Vitaminas E: 4 % DV
Kalio: 1,5 g vitamino (DV), 2,5 g vitamino (DV): Kalio: 4 % DV
2. Daug antioksidantų
Abrikosai – puikus antioksidantų, įskaitant beta karotiną ir vitaminus A, C ir E, šaltinis.
Be to, juose gausu polifenolių grupės antioksidantų, vadinamų flavonoidais, kurie, kaip įrodyta, apsaugo nuo ligų, įskaitant diabetą ir širdies ligas (5, 6Truststed Source, 7Truststed Source).
Pagrindiniai abrikosuose esantys flavonoidai yra chlorogeninės rūgštys, katechinai ir kvercetinas (5).
Šie junginiai neutralizuoja laisvuosius radikalus – kenksmingus junginius, kurie pažeidžia ląsteles ir sukelia oksidacinį stresą. Oksidacinis stresas yra susijęs su nutukimu ir daugeliu lėtinių ligų, pavyzdžiui, širdies ligomis (8Tikimas šaltinis, 9Tikimas šaltinis, 10Tikimas šaltinis).
3. Gali stiprinti akių sveikatą
Abrikosai pasižymi daugeliu akių sveikatai svarbių junginių, įskaitant vitaminus A ir E (12Trusted Source, 13Trusted Source).
Vitaminas A atlieka svarbų vaidmenį užkertant kelią naktiniam aklumui – sutrikimui, kurį sukelia šviesos pigmentų trūkumas akyse, o vitaminas E yra riebaluose tirpus antioksidantas, tiesiogiai patenkantis į akis ir saugantis jas nuo laisvųjų radikalų daromos žalos (12Trusted Source, 13Trusted Source).
4. Gali pagerinti odos sveikatą
Abrikosų valgymas gali būti naudingas jūsų odai.
Pagrindinės raukšlių ir odos pažeidimų priežastys yra aplinkos veiksniai, tokie kaip saulė, tarša ir cigarečių dūmai (15Trusted Source, 16Trusted Source).
Šiuose vaisiuose esantys vitaminai C ir E gali padėti jūsų odai. Visų pirma vitaminas C, neutralizuodamas laisvuosius radikalus, apsaugo nuo UV spindulių ir aplinkos teršalų daromos žalos (19Trusted Source).
5. Gali stiprinti žarnyno sveikatą
Abrikosai gali skatinti žarnyno sveikatą.
Viename puodelyje (165 g) supjaustytų abrikosų yra 3,3 g skaidulinių medžiagų, o tai sudaro atitinkamai 8,6 % ir 13,2 % DV vyrams ir moterims (1 Patikimas šaltinis).
Abrikosuose yra ir tirpių, ir netirpių skaidulų. Tirpiosios skaidulos tirpsta vandenyje ir apima pektiną, dervas ir ilgas cukraus grandines, vadinamas polisacharidais, o netirpiosios skaidulos netirpsta vandenyje ir apima celiuliozę, hemiceliuliozę ir ligniną (21 Patikimas šaltinis).
Be to, skaidulinės medžiagos lėtina maisto judėjimą virškinamuoju traktu ir maitina naudingąsias žarnyno bakterijas. Sveikesnis žarnyno mikrobiomas susijęs su mažesne nutukimo rizika (23 Patikimas šaltinis).
6. Daug kalio
Abrikosuose gausu kalio – mineralo, kuris taip pat yra elektrolitas. Jūsų organizme jis atsakingas už nervinių signalų siuntimą, raumenų susitraukimų reguliavimą ir skysčių pusiausvyrą (24, 25Truststed Source).
Dviejuose abrikosuose (70 g) yra 181 mg šio mineralo, t. y. 4 % DV.
Kadangi kalis glaudžiai bendradarbiauja su natriu palaikydamas skysčių pusiausvyrą, pakankamas jo kiekis gali padėti išvengti pilvo pūtimo ir palaikyti sveiką kraujospūdį (24).
7. Labai drėkina Kaip ir dauguma vaisių, abrikosai natūraliai turi daug vandens, kuris gali padėti reguliuoti kraujospūdį, kūno temperatūrą, sąnarių sveikatą ir širdies ritmą (27Truststed Source, 28Truststed Source, 29Truststed Source).
Viename puodelyje (165 g) pjaustytų šviežių abrikosų yra beveik 2/3 puodelio (142 ml) vandens (1Trusted Source).
Jei esate dehidratuoti, sumažėja kraujo tūris, todėl širdis priversta sunkiau dirbti, kad galėtų pumpuoti kraują. Be to, išlikdamas hidratuotas, kraujas leidžia atliekoms ir maistingosioms medžiagoms cirkuliuoti visame organizme (27Trusted Source, 30Trusted Source).
8. Gali apsaugoti kepenis
Kai kurie duomenys rodo, kad abrikosai gali padėti apsaugoti kepenis nuo oksidacinio streso (31Trusted Source, 32Trusted Source).
Dviejų tyrimų su gyvūnais metu žiurkių, šertų alkoholiu ir abrikosais, kepenų fermentų ir uždegimo žymenų kiekis buvo mažesnis nei žiurkių, kurioms buvo duodama alkoholio, bet abrikosų nebuvo (31Trusted Source, 32Trusted Source).
9. Lengva įtraukti į mitybą
Tiek švieži, tiek džiovinti abrikosai yra greitas, skanus užkandis arba lengvas priedas prie mėgstamo patiekalo. Jų į savo racioną galite įtraukti įvairiais būdais, pvz:
įmaišyti į mišinį ar granolą
valgyti šviežius kaip užkandį
supjaustytus griežinėliais ir įdėtus į jogurtą ar salotas
džemų, konservų ir salsų gamyboje
troškinti lėtai keptuvėje su mėsa, pavyzdžiui, vištiena ar jautiena
į desertus, pavyzdžiui, pyragus, tortus ir pyragaičius.
Kadangi abrikosai yra saldūs ir rūgštūs, daugelyje receptų jais galima pakeisti persikus ar slyvas.

 

Parašykite komentarą