Jogurto želė su vaisiais
Norėčiau jums pristatyti jogurto ir vaisių želė receptą. Desertas yra subtilus ir labai skanus. Jogurtinę želė galima gaminti iš bet kokių vaisių, pavyzdžiui, persikų, kriaušių, obuolių.
Sudedamosios dalys
Jogurto želė su vaisiais paruošti reikės
- natūralaus jogurto (be priedų) – 1 indelis (290 g);
- Vaisių želė (naudojau persikų želė) – 1 maišelis (400 ml skysčio);
- kriaušės (galima naudoti ir kitus vaisius) – 3 vnt;
- citrinos – 1/3 gabalėlio;
- vandens – apie 100 ml.
Želė Su Vaisiais gaminimo procesas
- Paruoškite visus ingredientus, nuplaukite kriaušes. 1/2 maišelio želė pupelių atskieskite maždaug 50-70 ml verdančio vandens ir palikite atvėsti.
- Kriaušes supjaustykite gabalėliais.
- Sudėkite jas į trintuvą, įpilkite citrinos sulčių (kad tyrė nepatamsėtų ir būtų lengvo rūgštumo) ir pagaminkite kriaušių tyrę. Pasiimkite 200 ml tyrės.
- Sumaišykite trintas kriaušes su atvėsinta želė ir plakite iki putų.
- Supilkite į stiklines ar puodelius ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
- Antrąją pusę želė miltelių atskieskite maždaug 50-70 ml verdančio vandens, atvėsinkite.
- Atvėsusią želė supilkite į indą su jogurtu ir suplakite maišytuvu.
- kol pasidarys puri burbuliukų masė.
- Jogurto želė supilkite ant iš anksto paruoštos vaisių želė ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.
- Šiame recepte esanti jogurto ir vaisių želė yra labai skani. Būtinai pradžiuginkite savo artimuosius šiuo nuostabiu desertu!
- Gero apetito!
Želė su vaisiais
Parengė: A: Julechka 2013-07-27 Gaminimo laikas: 2 valandos 0 minučių
Paruošimo aprašymas:
Želė su vaisiais atrodo nuostabiai. Ypač jei pasistengsite sudėti vaisius. Želė gali būti užpildyta įvairiaspalviais sluoksniais, tam naudokite skirtingų spalvų sultis. Citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės, vynuogės gražiai atrodo želė. Juos reikia kruopščiai nuplauti, išdžiovinti, išvalyti nuo odelių ir kaulų. Vaisių želė patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Iš recepte nurodyto ingredientų kiekio gausite 600 g želė.
Kaip pasigaminti vaisių želė:
- Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Vynuoges galima perpjauti per pusę ir išimti kauliukus. Nuo apelsinų skiltelių patartina pašalinti odelę ir, žinoma, išrinkti sėklas. Plonai supjaustytos obuolių skiltelės gražiai atrodo želė. Jei po ranka turite sezoninių uogų, įdėkite ir jų.
- Valgomąjį šaukštą želatinos užpilkite stikline šalto virinto vandens. Želatina turi pastovėti bent 20 minučių ir išbrinkti.
- Išbrinkusią želatiną supilkite į puodą su sultimis, aš naudojau obuolių sultis, bet tiks bet kokios. Kaitinkite ant ugnies maišydami, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirkite!
- Sultis su želatina atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Sudėkite vaisius į formą (galite ją sudrėkinti arba patepti sviestu). Supilkite sultis su želatina ir pusantros valandos palaikykite šaldytuve. Jei norite, kad vaisiai neplauktų ir gražiai laikytųsi skirtinguose lygiuose, pilkite juos palaipsniui, sluoksniais. Gero apetito ir linksmų švenčių!
Sudedamosios dalys:
- Želatina – 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo – 1 stiklinė
- Sultys – 400 g
- Vaisiai – – pagal skonį