Saldainiai ant lazdelės namuose
Neseniai įsigijau keletą saldainių formelių. Taip, taip, būtent tos mano vaikystės formelės… Kokie skanūs buvo juose pagaminti ledinukai. Juokingi gaideliai, zuikučiai, žvaigždutės ir kt. Pasigaminti ledinukus ant lazdelės namuose beveik nieko nekainuoja, o kiek džiaugsmo jie suteikia vaikams, tik pagalvokite!
Sudedamosios dalys
Paruošimui reikia (6 ledinukams):
- 3 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus;
- 2 šaukštai citrinos sulčių*;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
* – saldainius galite gaminti be citrinos sulčių, jas pakeisdami vandeniu. Tačiau jei saldainius gaminsite su sultimis, jie įgaus malonų rūgštelės prieskonį. Jei norite, galite pasigaminti karamelinių saldainių su vandeniu ir citrinos sultimis.
Naminiai Saldainiai Is Cukraus Maisto gaminimo procesas
- Saldainių formeles* reikėtų patepti kepimo aliejumi. *- Jei neturite ledinukų formelės, šiuos naminius ledinukus galite gaminti mažose silikoninėse formelėse.
- Sudėkite formas ir užveržkite jas sąvaržėlėmis.
- Į granuliuotą cukrų supilkite citrinos sultis.
- Nuolat maišydami kaitinkite „karamelę”. Virkite 2-5 minutes, priklausomai nuo to, kokios karamelės norite. Kuo ilgiau virsite, tuo sodresnis, aštresnis ir kartesnis bus deginto cukraus skonis.
- Atsargiai supilkite karštą karamelę (!) į formeles**. Į saldainius įkiškite lazdeles (galite naudoti ir iešmelius, dantų krapštukus ir t. t.) ir palikite, kol karamelė sustings. *- jei gaminate daugiau nei 6 ledinukus, nevirkite vienu metu daugiau „karamelės” nei nurodyta. Jis gana greitai sukietės. Virkite nedidelėmis partijomis ir pakaitomis arba nuolat pašildykite jau išvirtą karamelę.
- Atsargiai išimkite naminius ledinukus iš formelių.
- Gero apetito jums ir jūsų vaikams!
- Mėgaukitės šiuo vaikystės skoniu su pasimėgavimu!
Kaip pasigaminti ledinukus namuose
Vaikystėje mama gamindavo saldainius ant pagaliuko – tai buvo mano mėgstamiausias skanėstas. Dabar jų galima nusipirkti parduotuvėse, bet niekada nepamiršiu mamos gamintų ledinukų skonio. Nuo to laiko vis dar turiu saldainių formelių, o dabar pati namuose gaminu saldainius ir džiuginu visus kiemo vaikus. Čia pateikiamas cukraus ledinukų gaminimo receptas. Jei neturite formelės, cukraus mišinį galite supilti į šaukštus ar šaukštelius, įkišti dantų krapštukus, kad būtų patogu laikyti skanius saldainius.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti ledinukus ant lazdelės namuose, mums reikės:
- cukraus – 6 šaukštai;
- vandens – 2 šaukštai;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
- dantų krapštukų arba lazdelių;
- sviestu arba augaliniu aliejumi patepkite formas.
gaminimo procesas
- Norint paruošti ledinukus, reikia paruošti formeles ir produktus.
- Supilkite cukrų į nedidelį puodą, įpilkite vandens ir acto. Viską išmaišykite.
- Pastatykite cukraus mišinį ant vidutinės ugnies. Dabar svarbiausias dalykas: kepimo metu NEBŪTINA KEPTI (!!!), nes priešingu atveju cukrus bus „cukringas” ir atrodys kaip labai drėgnas cukrus, o tada cukrus sukietės į neperšaunamą uolieną. Taip, ir ledinukai bus šiurkštūs ir gumuliuoti, tačiau mums reikia pasiekti, kad saldainiai būtų vientisos ir skaidrios konsistencijos. Tad būkime kantrūs ir nelieskime karamelės.
- Cukraus mišinys pradės lėtai virti ir cukrus pradės tirpti. Mišinys taps skaidrus. Nemaišykite karamelės!
- Patepkite saldainių formeles augaliniu aliejumi arba sviestu.
- Dabar pažiūrėkite ir pasirinkite saldainių spalvą, jei norite sodrios spalvos, tiesiog šiek tiek ilgiau pavirkite karamelę ant ugnies, pamatysite, kaip ji pradės keisti spalvą iš šviesios į varinę. Šviesios spalvos ledinukams pagaminti prireikė 14 minučių.
- Atsargiai supilkite karamelę į formeles.
- Po 1 minutės įdėkite lazdeles į formeles.
- Palikite 10-15 minučių, tada išimkite ledinukus.
- Tai keletas gražių ir skanių saldainių, kuriuos pagaminau. Jūs taip pat galite pradžiuginti savo artimuosius naminiais saldumynais.
- Mėgaukitės savo apetitu ir puikiai praleiskite laiką!