Jaunų kopūstų salotos su actu
Jaunų kopūstų sezono metu labai dažnai gaminamos įvairios salotos. Juk jauni kopūstai yra švelnūs, sultingi ir, žinoma, sveiki. Šis jaunų kopūstų salotų su actu receptas skirtas tiems, kurie nori atrodyti liekni ir valgyti skanų maistą. Jis pagaminamas per kelias minutes iš pačių pigiausių daržovių. Ji būna labai minkšta ir vidutiniškai aštri. Jį galima patiekti kaip lengvą užkandį prie vakarienės arba kaip priedą prie pagrindinio patiekalo, pavyzdžiui, ant grotelių keptos mėsos.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti jaunų kopūstų salotas su actu, turime:
- kopūstai (jauni) – 1 mažas daigelis;
- šviežias agurkas – 2 vnt;
- Žalumynai (krapai, petražolės, pavasariniai svogūnai) – 1 ryšulėlis;
- česnako – 1-2 skiltelės;
- 9% acto – 1-2 šaukštai;
- alyvuogių arba augalinio aliejaus – 2 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- druskos – pagal skonį.
Svieziu Kopustu Salotos Su Actu Receptas Maisto gaminimo procesas
- Smulkiai supjaustykite jauną kopūstą, sudėkite į dubenį ir gerai išminkykite rankomis. Iš kopūstų turi išsiskirti sultys. Tada įberkite druskos, pipirų ir acto. Šaukštu gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių kambario temperatūroje.
- Nuplaukite agurkus ir supjaustykite plonais griežinėliais arba apskritimais. Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais žiedlapiais. Nuplaukite ir išdžiovinkite žoleles.
- Į jaunų kopūstų salotas ir actą sudėkite supjaustytus agurkus ir česnakus. Gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite į salotas. Prieš patiekdami pagardinkite augaliniu arba alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite įberti šviežių pipirų, jie suteiks patiekalui papildomo skonio.
- Paruoštos šviežios, skanios, gardžios salotos iš jaunų kopūstų, acto, agurkų ir žalumynų.
- Gero apetito!
Šviežių kopūstų salotos su actu kaip valgomajame
Kopūstų salotos kaip valgomajame
Karšta bulvių košė su kotletais ir kopūstų salotomis – daugeliui iš vaikystės pažįstamas skonis. Taip jie būdavo maitinami sovietinėse valgyklose. Laikai keičiasi, bet valgyklos stiliaus kopūstų salotos su actu išlieka tos pačios. Jos vis dar parduodamos daugelyje viešojo maitinimo įstaigų, o paprastas pavadinimas „šviežių kopūstų salotos” išlieka toks pat; kai kuriose valgyklose jų galima rasti pavadinimu „vitaminizuotos kopūstų salotos”. Jį galima ruošti ir žiemą, ir vasarą, o skonis išlieka beveik nepakitęs.
Skirtingai nei agurkus ir pomidorus, kopūstus galima puikiai sandėliuoti visą žiemą, nepaisant to, kad jų derlius nuimamas liepos-spalio mėnesiais. Šias salotas paruošti labai paprasta. Svarbiausia – naudoti tinkamas ingredientų proporcijas, o tai išbandyta jau daugelį metų. Daržovės yra sultingos ir kartu traškios. Šiame recepte naudojamas baltagūžis kopūstas, o su Pekino kopūstais arba jaunais baltaisiais kopūstais skonis bus visai kitoks.
Sudedamosios dalys:
- Baltagūžiai kopūstai – 500 g;
- Morkos – 100 gr;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- 9 % acto – 1,5 valgomojo šaukšto;
- bekvapis augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Kopūstų salotų receptas kaip valgykloje
- Pasirinkite gilų, talpų indą salotoms laikyti. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį.
- smulkiai supjaustykite kopūstus.
- Sumaišykite su druska ir cukrumi ir 3-4 kartus lengvai suspauskite kopūstus.
- Supilkite actą ir augalinį aliejų ir išmaišykite salotas. Lengvai jį sutankinkite.
- Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.
Paruoštos šviežių kopūstų salotos su actu! Jį galite patiekti su bet kokiu antruoju patiekalu ir garnyru arba valgyti tiesiog taip, jei laikotės dietos. Gero apetito!
Geriausi patarimai, kaip gaminti kopūstų salotas iš šviežių kopūstų, kaip valgomajame:
- Kopūstai turi būti smulkiai susmulkinti. Kad būtų patogiau, galite naudoti specialią tarką.
- Recepte labai svarbu nustatyti acto, druskos, cukraus ir augalinio aliejaus proporcijas. Atminkite, kad salotos bus skanesnės, jei jas kurį laiką palaikysite šaldytuve, kad daržovės šiek tiek marinuotųsi ir prisitrauktų sulčių. Jei paruoštoje lėkštėje trūksta marinatui skirtų ingredientų, pridėkite jų.
- Salotos gali būti gaminamos visus metus, tačiau gardžiausios jos būna rudens viduryje su nauju kopūstų derliumi.
- Maža gudrybė: jei salotos dėl acto yra rūgštesnės, nei norėtumėte, įberkite daugiau cukraus. Ir atvirkščiai, jei jis per saldus, pridėkite šiek tiek rūgštelės – 9 proc. acto.
- Galite naudoti rafinuotą arba kvapųjį saulėgrąžų aliejų, priklausomai nuo to, ką mėgstate. Sovietinėse valgyklose salotos buvo patiekiamos su saldintu sviestu, nes kitokio nebuvo. Šiandien ji patiekiama ir su nekvapniu aliejumi, tačiau tai nedaro didelės įtakos skoniui.
- Susmulkintų daržovių negalima spausti per stipriai, nes priešingu atveju iš kopūstų išsiskirs visos sultys ir jie nebus tokie sultingi ir traškūs.
- Jei pjaustytas daržoves gaminate vasarą arba ankstyvą rudenį, galite įdėti pjaustytų agurkų, kaip tai daroma kai kuriose valgyklose.