Grietinėlės vynas su vyšnių sultimis
Pateikiame malonaus, kvapnaus, sveiko ir labai šildančio nealkoholinio karšto vyno su vyšnių sultimis receptą. Prieskonių ir vaisių sudėtį galima pasirinkti pagal skonį, todėl yra daugybė variantų. Šį skonį ypač mėgsta moterys, tačiau ir vyrai neatsisako išgerti puodelį, o tiksliau – kelis puodelius. Tokį gėrimą taip pat gali gerti vaikai ir maitinančios motinos, nes vietoj vyno naudojamos vyšnių sultys. Be to, nealkoholinis karštas vynas yra skanus vaistas nuo kosulio ir peršalimo.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti du puodelius karšto vyno su vyšnių sultimis, turėsite:
- verdančio vandens – 250 ml;
- vyšnių sultys (galima pakeisti obuolių ir vyšnių sultimis) – 250-300 ml;
- cukraus – 2 šaukštai (arba pagal skonį);
- džiovintos slyvos – 4 vnt;
- citrinos – 2 griežinėliai;
- juodosios arbatos lapelių – 2 šaukšteliai (arba pagal skonį);
- malto cinamono – 1 šaukštelis;
- badjanum – 1 maža (arba ne visa) žvaigždutė;
- anyžių – ant šaukštelio galo.
Vyšnių Sultys Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia arbatą reikia užvirinti tradiciniu būdu: užpilkite mėgstamos juodosios arbatos lapelius verdančiu vandeniu ir leiskite jiems užvirti apie 5 minutes.
- Sumaišykite cukrų, cinamoną, anyžius, badžaną, sudėkite citriną ir džiovintas slyvas.
- Supilkite arbatą ir vyšnių sultis ant prieskonių, cukraus, citrinos ir džiovintų slyvų mišinio. Užvirinkite karštą vyną, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite į puodelius ir patiekite. Pagal šį receptą iš vyšnių sulčių pagamintą nealkoholinį karštą vyną mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Šis gėrimas visada džiugina savo nuostabiu skoniu ir aromatu, išbandykite jį!
- Mėgaukitės arbata!
Žiemos vyšnių sultys
Paruošimo laikas: 5 min.
Virimo laikas: 25 min.
Porcijos: 4
Ingredientai
- šviežios vyšnios1000 g
- Vandens150 ml
- Cukrus150 g
Kaip pasigaminti „Vyšnių sultys žiemai” žingsnis po žingsnio namuose
- Gaminti reikia šviežių vyšnių, cukraus, vandens.
- Vyšnias (1 kg) nuplaukite, pašalinkite sugedusias uogas, šakeles ir lapus.
- Iš kiekvienos uogos išimkite sėklas ir sudėkite jas į virtuvinio kombaino dubenį (metalinis peilio priedas) kartu su 150 ml vandens.
- Malkite tol, kol susidarys vientisa masė.
- Sultis supilkite į puodą, užvirinkite ir maišydami virkite 3 minutes.
- Šaukštu pašalinkite visas putas ir perkoškite sultis per 2 sluoksnius marlės arba nailoninį sietelį.
- Į sultis suberkite 150 g cukraus, maišykite, kol jis ištirps, užvirinkite ir virkite 2 minutes. Sultys paruoštos. Ją galima atšaldyti ir iš karto patiekti.
- galima, užvirinus, supilstyti į sterilizuotus stiklainius, užsukti dangteliais, apversti aukštyn kojomis, apvynioti antklode ir palikti, kol visiškai atvės.
- Šviežios vyšnių sultys paruoštos. Laikyti išsuktas sultis reikia tamsioje vėsioje vietoje.