Salotos Su Alyvuogėmis

Salotos su brinza ir alyvuogėmis

Siūlau paragauti labai skanių graikiško stiliaus daržovių salotų su brynza ir alyvuogėmis. Šį patiekalą lengva pagaminti ir jame nėra daug kalorijų. Nuostabios salotos, kuriomis galite džiuginti save ir savo artimuosius ištisus metus.

Sudedamosios dalys

Salotoms su fetos sūriu ir alyvuogėmis paruošti reikia:

  • agurkas – 2 vnt;
  • žalioji paprika – 1 vnt;
  • lapinės salotos – 1 šakutė;
  • Konservuotos alyvuogės be kauliukų – 1 stiklainis;
  • brynza – 150-200 g;
  • alyvuogių (arba augalinio) aliejaus – 2 šaukštai;
  • petražolių žalumynai.

Salotos Su Alyvuogėmis Paruošimo procesas

  1. Salotas suplėšykite gabalėliais; agurką supjaustykite griežinėliais.
  2. Nulupkite papriką, supjaustykite ją plonais griežinėliais ir pridėkite prie agurkų bei salotų.
  3. Į daržovių salotas sudėkite gabalėliais supjaustytas alyvuoges ir baltąjį sūrį.
  4. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, gerai išmaišykite ir palikite šiek tiek pailsėti.
  5. Paruoštos gaivios ir skanios salotos su fetos sūriu ir alyvuogėmis.
  6. Patiekite su petražolėmis.
  7. Gero apetito!

Graikiškos salotos su Pekino kopūstais

Graikiškos salotos pačioje Graikijoje vadinamos kaimiškomis salotomis, kurias sudaro pomidorai, agurkai, saldūs svogūnai ir paprikos, alyvuogės, aromatinės žolelės, užpiltos alyvuogių aliejumi ir patiekiamos su fetos gabalėliais. Visos minėtos daržovės stambiai supjaustomos, agurkai paprastai nulupami, o svogūnai turi būti raudoni arba apvirti. Salotų lapai gali būti beveik bet kokie, tačiau salotos su sultingais traškiais lapais yra skanesnės ir sodresnės, todėl labai tinka kiniški arba Pekino kopūstai. Perskaitykite graikiškų salotų su Pekino kopūstais apžvalgas iškart po gaminimo proceso aprašymo.

130 kcal 15 min.

Sudedamosios dalys

  • Pekino kopūstai – 1/2 šakutės
  • Fetos arba fetos sūris – 200 g
  • Pomidorai – 4 vnt.
  • Agurkai – 2-3 vnt.
  • Saldžioji paprika – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 galva
  • Alyvuogės – 0,5-1 stiklainis
  • Alyvuogių aliejus – 5 šaukštai.
  • Citrina – 0,3 vnt.
  • Balzaminio acto – pagal skonį
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Džiovintos itališkos žolelės (raudonėlis, bazilikas ir kt.) – 2 žiupsneliai
  • Druska – pagal skonį.

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Graikiškų salotų ingredientai.
  2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su džiovintomis itališkomis žolelėmis, smulkintais česnakais, citrinos sultimis pagal skonį, balzamiku pagal skonį ir gerai išmaišykite.
  3. Supjaustykite fetą arba bryndzą griežinėliais ir sudėkite į padažą.
  4. Sūrio kubeliai bus kvapnūs ir dėmėti.
  5. Susmulkinkite kininius kopūstus, bet ne smulkiai.
  6. Stambiai, bet smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną arba pavasarinį svogūną.
  7. Jei naudojate svogūnus, juos nuplaukite, kad pašalintumėte kartumą.
  8. Jei norite, nulupkite agurkus ir supjaustykite juos apskritimais arba pusžiedžiais.
  9. Sudėkite kininius kopūstus ir agurkus į gilią salotinę.
  10. Pomidorus ir saldžiąsias paprikas supjaustykite griežinėliais.
  11. Į salotų dubenį sudėkite pomidorus, svogūnus ir paprikas.
  12. Ant viršaus išdėliokite fetos gabalėlius, alyvuoges ir užpilkite padažu.
  13. Būkite atsargūs su druska salotose, nes sūris ir taip yra sūrus.
  14. Šiek tiek suplakite salotas ir patiekite.
  15. Graikiškos salotos su Pekino kopūstais paruoštos. Gero apetito!

 

 

Parašykite komentarą