Vištienos Prieskoniai

Daržovių prieskoniai žiemai

Siūlau išbandyti labai skanų žiemai pagamintą daržovių prieskonį. Jį galite naudoti kaip pirmą patiekalą, patiekti su mėsa arba tiesiog užtepti ant duonos. Iš pomidorų, paprikų, česnakų ir petražolių pagamintas prieskonis yra labai skanus, šiek tiek aštrus ir labai kvapnus! Laikykite jį žalią stikliniuose indeliuose šaldytuve. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminkite vieną 400 ml talpos stiklainį prieskonių.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti daržovių prieskonius žiemai, reikės:

  • šviežių petražolių – 150 g;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • saldžioji paprika – 2 vnt;
  • švieži pomidorai – 2 vnt;
  • akmens druskos – 1 valgomasis šaukštas.

Vištienos Prieskoniai Virimo procedūra

  1. Nulupkite česnaką, išimkite sėklas iš paprikos. Į blenderio dubenį sudėkite petražoles, suberkite susmulkintas saldžiąsias paprikas, susmulkinkite.
  2. Įdėkite česnaką.
  3. Sudėkite supjaustytus šviežius pomidorus.
  4. Vėliau viską dar kartą susmulkinkite iki vientisos masės.
  5. Įmaišykite daržovių prieskonius ir pagardinkite druska.
  6. Kvapnius ir skanius daržovių prieskonius sudėkite į sterilizuotą sausą stiklainį, uždarykite virintu dangteliu ir laikykite šaltoje vietoje. Štai kaip iš paprastų pomidorų, paprikų, česnakų ir petražolių galima pasigaminti puikų žiemos prieskonį, kuris puikiai papildys daugelį patiekalų.
  7. Gero apetito!

S Vištienos prieskoniai

Vištiena yra vienas iš dažniausiai naudojamų produktų mūsų kulinarinėje kasdienybėje: norime paįvairinti patiekalų, kuriuos esame įpratę gaminti iš šios rūšies mėsos, skonių paletę. Taigi, kokių prieskonių vartoti ir ką gaminti?

APIE VIŠTIENOS PRIESKONIUS

Česnakai

Taip, pirmiausia, žinoma, česnakas. Aštrus jo skonis ir kvapas tinkamomis proporcijomis vištienos mėsos skonį ir aromatą paverčia nepakartojamais! Vištienos skerdenos kepant įdarytos nesmulkintomis česnako skiltelėmis, o žalias smulkintas česnakas naudojamas padažams ir marinatams, želė ir gruziniškiems patiekalams. Česnaku taip pat galima pagardinti aliejų, kuriame vėliau bus gaminamas pagrindinis patiekalas.

Paprika

Ši kvapioji paprika puikiai tinka vištienai: jos švelnus aštrumas suteikia pikantiško skonio. Paprikoje galima kepti bulves kaip garnyrą, taip pat naudoti ją įvairiuose padažuose ir kaip picos pagrindo dalį.

Karis

Karis dažnai painiojamas su ciberžole, tikriausiai dėl to, kad ji yra kario sudedamoji dalis. Kiekviename regione šio prieskonio sudėtis skiriasi, tačiau pateikiame apytikslį prieskonių sąrašą: ciberžolė, raudonieji ir juodieji pipirai, ožragė, imbieras, kalendra, kardamonas, gvazdikėliai, ožragė, džiovintas česnakas, muskatas ir kmynai. Vištienos ir kario derinys jau tapo klasika: šis prieskonis lengvai atpažįstamas iš švelnaus, aštraus ir kreminio patiekalo skonio. O ryškiai geltona spalva džiugina akį ir suteikia mėsai šiek tiek indiško skonio.

Ciberžolė

Ciberžolė – tai susmulkinta to paties pavadinimo augalo šaknis, gimininga imbierui. Ciberžolė vištienai suteikia pikantiškumo – taip pat rūpinasi jūsų sveikata, nes palengvina virškinimo procesą, sušvelnina kepenims tenkantį krūvį, gerina savijautą ir išvaizdą.

Rozmarinas

Specifinis rozmarinas nepakenčia kitų prieskonių kaimynystės. Jo šakelių dedama į vištienos marinatus (jis turi konservuojamąjį poveikį) arba juo puošiama mėsa kepant. Rozmarino rekomenduojama dėti į patiekalą arčiau jo paruošimo – kitaip rizikuojate pridėti nepageidaujamo kartumo.

Kalendra

Kvapni, neįprasto skonio kalendra puikiai paryškina vištienos skonį ir suteikia nepakartojamą aromatą – ypač kalendra tinka vištienos kepsniams.

EKSPERTO RECEPTAI

Aštri vištiena su lęšių tyre

Skanus aštrus receptas! Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir kol jis atšils, virtuviniame kombaine sumaišykite mėtas, kalendras, česnakus, šviežią imbiero šaknį, šiek tiek aitriosios paprikos ir laimo sulčių.

Į gautą mišinį įmaišykite suminkštėjusį sviestą, šiek tiek gvazdikėlių, maltų pipirų ir druskos. Gautu kvapniu aliejumi įtrinkite vištieną (tiek iš vidaus, tiek iš išorės) ir 4 valandas palaikykite šaldytuve. Tada kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė 800 g (galite imti šlauneles, šlauneles)
  • 2 svogūnai
  • 2 pomidorai
  • Aidigo prieskonių – po 1/3 arbatinio šaukštelio, ciberžolės , aštriosios adžikos , imbiero , malto česnako , saldžiosios paprikos ir mėgstamų prieskonių Aidigo „Aštri vištiena” , jos 1 arbatinis šaukštelis.
  • 3 valg. šaukštai grietinės (jogurto be cukraus)
  • Rožinės druskos , Aidigo pipirų pagal skonį

Filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir greitai (kad užsidarytų poros ir mėsa būtų sultinga). Kepame įkaitintoje keptuvėje įpylus alyvuogių arba kokosų aliejaus.

Supjaustome svogūną, sudedame į vištieną, kartu pakepiname, tada sudedame pjaustytus pomidorus.

Į atskirą indą supilkite prieskonius, į juos įpilkite 100-150 ml. vandens, grietinės ir gerai išmaišykite.

Sudėkite šį mišinį į vištieną ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, pomidorai išleis skystį ir kartu su prieskoniais mėsa taps minkšta ir aštri, labai skani.

Šiame patiekale prieskoniai yra viskas.

Troškintos cukinijos su vištiena ir grybais

Lengvas padažas kaip tik tinka, kai nenorite valgyti riebios vištienos. Vištienos krūtinėlės patiekalą lengva ir paprasta paruošti.

Sudedamosios dalys:

  • 500-600 g vištienos filė
  • 4 jaunos cukinijos
  • 200 gr. pievagrybių
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 pomidorai
  • 1 st. l. pomidorų pastos be cukraus
  • Druska , pipirai , maltas česnakas , adžika , saldžioji paprika , Aidigo bazilikas – pagal skonį

Filė savavališkai supjaustome ir apkepiname nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Sudedame pjaustytus svogūnus ir morkas, druską, prieskonius, pomidorų pastą, pakepiname kartu.

Sudedame grybus, pomidorą ir cukiniją, išmaišome, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį ir daugiau nesikišame, svarbu, kad vietoj troškintos mėsos negautume košės.

Troškiname 30-40 minučių, išjungiame ir atvėsiname patiekalą iki šilto, iš karto nemaišome karšto, kad cukinijos gabaliukai išlaikytų formą.

Patiekiame su grietine arba jogurto, šviežių krapų, juodųjų pipirų ir česnako padažu.

Įdarytos paprikos su vištiena

Vyrai taip pat įvertins subtiliausias paprikas su sultingu mėsos įdaru.

Sudedamosios dalys:

  • 13 šviežių paprikų
  • 1 kg maltos vištienos
  • 150 gr bulguro
  • 2 pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 1 šaukštelis aliejaus
  • Druska rausva Aidigo – pagal skonį
  • Česnakas, juodieji pipirai, itališkos žolelės Aidigo – pagal skonį

Malta mėsa sumaišoma su prieskoniais, druska ir bulguru (jo nereikia virti). Iš paprikų išimamos šerdys ir jos įdarytos.

Jei liko šiek tiek maltos mėsos, iš jos suformuokite mėsos kukuliukus. Troškintuvą patepame aliejumi, išdėliojame paprikas.

Ant viršaus dedame pjaustytus svogūnus ir pomidorus, tarkuotas morkas, druską ir prieskonius.

Užpilame verdančiu vandeniu taip, kad paprikos būtų visiškai apsemtos vandeniu. Siunčiame troškintis po uždengtu dangčiu apie 40 minučių, ugnis mažesnė nei vidutinė.

Patiekiame su grietinės arba jogurto padažu! Gero apetito, esu tikras, kad jums patiks.

Parašykite komentarą