Vyšnių likeris

Vyšninis… senas rusiškas, nes, nors receptas labai senas, jis visai nesensta.

Produktai Vyšnių likeris

Cherry
Degtinė
Cukrus
Žinoma, ši istorija yra seno rusiško vyšnių likerio recepto interpretacija. Prisimenate sceną naujame filme, sukurtame pagal Puškino apysaką „Moteris kryžiuočė”? Šią sceną puikiai suvaidino Lanovas ir Kuravliovas. Jie sėdi prie stalo ir geria nalewkas… Čia, iš tų laikų. BET!!! Žinoma, jis yra šiek tiek paaštrintas atsižvelgiant į šiuolaikinius laikus.

Vienas dalykas yra nekintamas – skubantiems tereikia praskiesti degtinę sintetiniu vyšnių sirupu ir išgerti. Mūsų nalewka yra neskubus reikalas. Šešių savaičių trukmės.

Taigi…

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasCherry Nalewka
Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 1 žingsnis
Vyšnios prinokusios. Renkamės pačius skaniausius, labiausiai prinokusius.
Žinoma, jas nuplauname ir išrūšiuojame – juk nenorime supuvusių vyšnių. Ketiname gerti šią tinktūrą ir gydyti savo draugus. Todėl gaminame atsakingai.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 2 žingsnis
Pripildome stiklainius vyšniomis.
Tada užpilame gerą degtinę arba pusę su puse šulinio ar šaltinio vandens. Tačiau nenaudokite vandens iš čiaupo. Nesugadinkite produkto.
Taip… Jokiu būdu nenaudokite gryno alkoholio. Paprasčiausiai ir grubiai tariant, sudeginsite šią skaniausią uogą.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 3 žingsnis
Supilkite taip, kad ant pusantro piršto esančios uogos būtų padengtos skysčiu.
Čia pridursiu dar keletą žodžių. Šiame paveikslėlyje pavaizduotas moteriškos nalewkos variantas. Daugiau uogų, mažiau degtinės.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 4 žingsnis
Tai „ištuštinta” versija. Šiame gėrime yra šiek tiek daugiau uogų ir šiek tiek daugiau degtinės. Ir rezultatas bus šiek tiek stipresnis. Sunkiau.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 5 žingsnis
Ir mes jį padėjome į šalį dviem savaitėms. Visi šie stiklainiai. Galite laikyti kambario temperatūroje arba padėti į rūsį. Nepamirškite užklijuoti lipduko. Su įmokos data. Tai nebus nereikalinga.
Tai nepakeis rezultatų.
Ir štai – po dviejų savaičių…

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 6 žingsnis
Kaip matote, be spalvos, skysčio lygis jau sumažėjo. Uogos sugeria ir atiduoda savo sultis. Jie išsipūtė, prisigėrę gyvybę teikiančios drėgmės. Mums prireiks šios drėgmės.
Išleiskime produktą iš šio prietaiso ir atidėkime jį į šalį. Tame pačiame rūsyje.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 7 žingsnis
Šis yra „moteriškas”.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – žingsnis Nr. 8
O popolamovka yra ši.

Recepto nuotrauka: Vyšnių likeris – žingsnis Nr. 9
Negalėjome atsispirti. Mes tai išbandėme. Jau yra skonis ir aromatas. Žinoma, galėtume sustoti. BET!!! Pirma, siekiame, kad receptas būtų autentiškas, antra, gaminame jį ir „moterims”, o gautas produktas vis tiek yra gana stiprus ir nelabai saldus. Jis rūgštus. Tačiau jis yra turtingas.
Ir popolamovka iš viso … artimas originaliam produktui.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – žingsnis Nr. 10
Dabar imame granuliuotą cukrų. Viename stiklainyje yra apie 400 gramų. Ar norite saldesnio? Tada paimkite dar šiek tiek.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 11 žingsnis
Taip pat paliekame šiuos stiklainius su uogomis, užpiltas cukrumi, maždaug dviem savaitėms.

Recepto nuotrauka: Vyšnių likeris – žingsnis Nr. 12
Po dviejų savaičių.
Iš rūsio išsinešėme stiklainius, į kuriuos supylėme cukrų.
Beje, kas dvi ar tris dienas eidavau jų pakratyti. Be fanatizmo, bet kruopščiai. Galbūt neturėjau to daryti. Bet kas padaryta, tas padaryta.
Sirupą perpylėme per sietelį.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 13 žingsnis
Taip jau yra. Išbandė ir ją. Saldus kaip šuo. Tačiau alkoholio skonis išlieka.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – žingsnis Nr. 14
Sumaišome tai, kas buvo išpilta praėjusį kartą, ir tai, ką gavome šį kartą.
Skonis. Skonis saldus. Šiek tiek per saldus mano skoniui. Nors ponios sakė, kad jis stiprus!!!
BET!!! Taip nepasakyčiau.
Todėl nusprendžiau jį pagaminti tokiu būdu. Popolamovka pripažintas pasirengęs naudoti ir atidėti jį į šalį, ir su „ponios” mes baigti receptą, kaip nurodyta.
Tai reiškia, kad ant vyšnios pilame vandenį.
Dėmesio!
Neimkite jokio, neduok Dieve, virinto vandens. Geriausia pasiimti šviežio šulinio vandens. Skaniau.
Taip jį pripildysite. Kartkartėmis nepamirškite užsukti stiklainių. Kol jie stovės rūsyje, dar dvi savaites.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 15 žingsnis
Ir štai jis – galutinis veiksmas.
Išimame stiklainius, į kuriuos įpylėme vandens. Jie stovėjo dvi savaites, kaip buvo sakoma, periodiškai drebėdami.
Nusausinkite ir nusausinkite.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 16 žingsnis
Tada sumaišykite su tuo, kas susikaupė „slėptuvėje”. Tada, žinoma, įmaišykite tai, kas buvo saugoma, ir turėsite gatavą produktą „moterims”.
Neradau geresnės keptuvės už šią. Dėl grynumo turite sumaišyti visą produktą, kad jis atitiktų technologiją.

Recepto nuotrauka: Vyšnių puokštė – 17 žingsnis
Čia aš… na, aš nusprendžiau išmatuoti vyšnių nalewka stiprumą. Nors dvasios matuoklis

Parašykite komentarą