Pateikiame turkiškos kavos su švelnia kremo mase iš kiaušinio trynio receptą. Nuostabus ir unikalus gėrimas, suteikiantis rafinuotumo jūsų kasdienybei.
Produktai Turkiška kava
Šviežiai malta kava (kuo smulkesnė) – 2 šaukšteliai.
Vandens – 1 puodelis
Cukraus milteliai – 0,5 valgomojo šaukšto.
Kiaušinio trynys – 1 vnt.
Patiekimui (pagal poreikį)
Šokoladiniai saldainiai
Anakardžių riešutai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTurkiška kava
Recepto nuotrauka: turkiška kava – 1 žingsnis
Paruoškite turkiškos kavos su kiaušinio tryniu ingredientus.
Recepto nuotrauka: Turkiška kava – 2 žingsnis
Kaip paruošti turkišką kavą:
Kuo smulkiau sumaltą kavą supilkite į trintuvą, įpilkite vandens ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies.
Kai kava paviršiuje pasidarys grietinėlė, puodą iš karto nukelkite nuo ugnies. Maišykite kavą, kol kremas nusistovės, tada pakartokite visą procedūrą.
Supilkite turkišką kavą į puodelį ir palikite atvėsti.
Recepto nuotrauka: turkiška kava – 3 žingsnis
Į kiaušinio trynį suberkite cukraus pudrą.
Recepto nuotrauka: turkiška kava – 4 žingsnis
Kiaušinio trynį su cukraus pudra plakite apie 10 minučių, kol pasidarys tirštos putos.
Recepto nuotrauka: turkiška kava – 5 žingsnis
Suplaktas trynių putas supilkite į puodelį su šilta turkiška kava (kava neturėtų būti karšta, kad tryniai nesusitrauktų). Nemaišykite.
Ant turkiškos kavos su kiaušinio tryniu užbarstykite tarkuoto šokolado arba smulkintų riešutų.