Vyšnių bandelės

Iš mielinės tešlos pagamintos vyšnių bandelės yra minkštos, purios ir skanios. Jie tikrai gražiai papuoš namų arbatos vakarėlį. Duonos tešlą bandelėms galima iškepti duonos kepimo mašinoje.

Sudedamosios dalys

Vyšninėms bandelėms paruošti reikės:

  • 300 ml šilto pieno;
  • 6 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 100 g cukraus (2 šaukštai įdarui);
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 500 g miltų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 250 g vyšnių be kauliukų;
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo.
  • Streusel pabarstymui:
  • 25 g šalto sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 50 g miltų;
  • 1 kiaušinį duonos riekelėms aptepti.

Virimo procedūra

  1. Sudėkite tešlai skirtus ingredientus į duonos kepimo mašinos indą ir nustatykite „Mielinės tešlos” režimą. Tešla bus paruošta per 1 valandą ir 25 minutes.
  2. Jei tešlą ruošiate rankomis, piene ištirpinkite cukrų ir druską ir supilkite sviestą. Sumaišykite miltus su mielėmis, palaipsniui supilkite miltus į pieną ir išminkykite minkštą tešlą. Palikite šiltai pakilti 1-1,5 valandos.
  3. Atšildykite šaldytas vyšnias ir nuspauskite sultis.
  4. Įmaišykite krakmolą ir cukrų.
  5. Išminkytą tešlą padalykite į maždaug vienodus gabalėlius.
  6. Iš tešlos gabalėlių išminkykite nedidelį pyragą, į jo vidurį įdėkite 3-4 vyšnias, suformuokite apvalią bandelę, sujungdami kraštus.
  7. Sudėkite bandeles ant aliejumi pateptos kepimo skardos siūle į apačią ir išdėliokite jas viena nuo kitos. Uždenkite kepimo skardą rankšluosčiu ir palikite 15-20 minučių, kad iškeptų.
  8. Iš šalto sviesto, cukraus ir miltų padarykite trupinius, kuriais apibarstykite bandeles (streusel).
  9. Aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  10. Paruoštos skanios ir purios vyšnių bandelės.
  11. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą