Mėgstu kepti bandeles ir pyragus iš varškės tešlos. Sūrio pyrago tešlos skonis toks pat geras kaip mielinės tešlos, be to, ją pagaminti daug greičiau ir paprasčiau. Šiandien gaminau keptus varškės pyragėlius su bulvėmis. Pyragėliai gavosi labai skanūs, purūs ir minkšti.
Sudedamosios dalys
Kad pagamintumėte keptus varškės tešlos paplotėlius, reikės:
- 1 pakelis varškės (250 g);
- 2 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis druskos;
- 2 šaukšteliai cukraus;
- 250-300 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių.
- Įdarui:
- 500 g bulvių;
- 1 didelis svogūnas;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- kepimo aliejus.
- Iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminau 12 paplotėlių.
Metodas
- Kiaušinius suplakite šakute su druska ir cukrumi.
- Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite, kol visiškai susigers.
- Palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Užminkykite minkštą tešlą. Tešla bus šiek tiek lipni, bet daugiau miltų nedėkite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
- Paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus.
- Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Nusunkite vandenį, sutrinkite bulves ir sumaišykite su kepintais svogūnais. Paskaninkite pipirais ir, jei reikia, pagardinkite druska. Palikite įdarą atvėsti.
- Varškės tešlą padalykite į nedidelius vienodus gabalėlius. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Jei tešla prilimpa prie rankų, galite rankas patepti trupučiu augalinio aliejaus.
- Kepkite varškės pyragėlius keptuvėje su įkaitintu aliejumi po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus paplotėlius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Skanūs kepti varškės pyragėliai paruošti.
- Gero apetito ir mėgaukitės su artimaisiais!