vyšnios žiemai

Žiemos vyšnių uogienė

Paruoškite vyšnių uogienės žiemai, kad šaltuoju metų laiku turėtumėte nepakartojamą malonumą atidaryti stiklainį ir įkvėpti jau visiškai pamiršto vasaros aromato. O kokio skonio yra šis kūrinys! Nenuostabu, kad vyšnių uogienė yra pirmenybė tarp visų kitų. Su ja gali konkuruoti tik braškių uogienė, bet tai, kaip sakoma, skonio reikalas. Mums labai patinka vyšnių uogienė, ypač todėl, kad dėl šiame recepte numatyto ypač ilgo virimo būdo vaisiai puikiai išlaiko savo formą, taip pat spalvą ir aromatą. Išbandykite!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • vyšnios – 1 kg 300 g
  • cukraus – 1 kg

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite vyšnias uogienei. Išrūšiuokite vaisius, paskleiskite juos ant darbastalio vienu sluoksniu, tada nuplaukite ir nusausinkite. Specialiu įrankiu pašalinkite vyšnių kauliukus.
  2. Perkelkite vyšnias su kauliukais į platų indą arba dubenį. Supilkite pusę cukraus, uždenkite indą švaria marle ir palikite 3-4 valandas kambario temperatūroje.
  3. Išsiskyrusį vyšnių sirupą nusunkite. Supilkite likusį cukrų ir užvirinkite. Sudėkite paruoštas vyšnias. Vėl užvirinkite ir, periodiškai nuimdami putas, virkite 7-10 minučių. Palikite atvėsti.
  4. Sudėkite sirupe esančią vyšnią atgal ant ugnies. Užvirinkite. Virkite, nuimdami putas, 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Palikite kambario temperatūroje 24 valandas.
  5. Paskutinį kartą užvirinkite uogienę. Virkite 10 minučių, nugriebkite putas. Leiskite visiškai atvėsti. Šaltą uogienę supilkite į sterilizuotus sausus stiklainius ir uždarykite išvirusiais plastikiniais dangteliais.

Parašykite komentarą