spanguoliu padazas

Spanguolių padažas

 

Spanguolių padažas – tai saldžiarūgštis padažas, dažniausiai skirtas mėsos ir konditerijos patiekalams, gaminamas iš šviežių arba šaldytų spanguolių. Pavyzdžiui, tradicinis amerikietiškas Padėkos dienos kalakutas visada buvo ir tebėra patiekiamas tik su spanguolių padažu.

Šis spanguolių padažas patiekalui gali suteikti unikalų, ryškų ir šventinį skonį. Padažas savaip unikalus, jį paruošti nėra sudėtinga, be to, jis labai greitai paruošiamas, užtenka 5 minučių.

Ingredientai

  • 100 g spanguolių
  • cukraus 50 g
  • vandens 50 ml
  • kukurūzų krakmolo 1 arbatinis šaukštelis

Pagal dydį geriau rinktis mažesnę spanguolę, su ja lengviau dirbti, ji duos daugiau sulčių ir mažiau sėklų.

Spanguoles geriausia naudoti šviežias, bet jei jų negalite gauti, tiks ir šaldytos. Aš naudojau šaldytas.

Gaminimas

  1. Paruošiame visus reikiamus ingredientus. Spanguolių iš anksto atitirpinti nebūtina, tačiau jas būtina šiek tiek nuplauti šaltame vandenyje.
  2. Uogas supilame į puodą ar nedidelį puodą ir suberiame cukrų. Statome ant viryklės ir kaitiname. Jei turite šaldytų spanguolių, tuomet kaitinkite ant vidutinės ugnies, kad spanguolės pamažu ištirptų.
  3. Uogos duos sulčių. Jei naudojate dideles spanguoles, tuomet šioje vietoje gali tekti šiek tiek padirbėti mikseriu.
  4. Kol spanguolės kaitinamos, pereikite prie krakmolo. Kodėl aš apskritai jį dedu? Yra 2 priežastys: 1. Krakmolas padažui suteikia elastingesnę konsistenciją. 2. Padažą reikės virti gana trumpai, tik iki virimo, kad uogos išlaikytų daugiau vitaminų. Todėl puode spanguolių padažas nebus tirštas, o tada mums padės krakmolas.
  5. Taigi, į stiklinę įpilkite 50 ml šalto vandens ir į jį įberkite vieną arbatinį šaukštelį krakmolo, maišykite, kol visiškai ištirps. Jei krakmolą įbersite į karštą vandenį – bus gumuliukų, jei krakmolą įbersite tiesiai į padažą – taip pat bus gumuliukų.
  6. Kai padažas užvirs, supilkite į jį vandenį su krakmolu ir gerai išmaišykite. Iš tikrųjų padažas jau paruoštas, tačiau dabar jis nėra toks tirštas, kokio norite, todėl palikite padažą ant silpnos ugnies 2-3 minutes.
  7. Padažas paruoštas. Tokį jį galima naudoti iš karto, tačiau aš asmeniškai noriu minkštesnės ir vientisesnės tekstūros, todėl šiek tiek padirbėsiu su blenderiu.
  8. Dabar spanguolių padažas paruoštas. Belieka tik palaukti, kol jis atvės. Su šiuo padažu net ir pats paprasčiausias patiekalas virsta šventiniu skanėstu. Paruoštą padažą šaldytuve galima laikyti dvi savaites. Na, o aš šį padažą patiekiau prie sūrio pyragaičių. Taip pat mėgstu spanguolių padažą su blyneliais ar blyneliais . Gero apetito!

Parašykite komentarą