Vyšniniai blyneliai

Ar klasikiniai blyneliai jau nusibodo ir norite savo meniu papildyti nauju patiekalu? Pusryčiams rekomenduoju pasigaminti vyšninių blynų – saldžių blynų su vyšnių sirupu.

Produktai Vyšniniai blyneliai

Miltai – 200 gr
Kiaušiniai – 2 vnt.
Vyšnių sirupas – 220 g
Druska – 1 šaukštelis.
Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Vanduo – 200 gr
Vyšnių sirupą galite lengvai pasigaminti patys, vyšnių sirupo receptą rasite čia.

Vaizdo receptasVaisių aviečių avietės

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasVaisiniai blyneliai
Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 1 žingsnis
Paruoškite vyšnių sirupo blynams skirtus ingredientus.
(Jei naudojate ne sirupą, o vyšnių sultis, į tešlą reikės įberti cukraus).

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti vyšnių blynus:

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite juos mikseriu.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 3 žingsnis
Įpilkite vyšnių sirupo.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 4 žingsnis
Įberkite druskos ir augalinio aliejaus. (Aliejus pilamas į tešlą, kad nesuteptų keptuvės).

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 5 veiksmas
Supilkite 100 ml vandens ir suberkite miltus.

Recepto nuotrauka: Vyšnių blynai – 6 žingsnis.
Lengvai suplakite ir supilkite likusį karštą vandenį.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blynai – žingsnis Nr. 7.
Vėl plakite iki vientisos masės. Įsitikinkite, kad nėra gumulėlių.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 8 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę ir šaukštu semkite tešlą (tešlos kiekis priklauso nuo keptuvės dydžio). Supilkite tešlą į keptuvę ir, apsukę keptuvę ratu, tolygiai paskirstykite tešlą po visą keptuvės dugną.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blyneliai – 9 žingsnis.
Kepkite blyną iš vienos pusės 2 minutes, pakelkite jį mentele, apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 1 minutę.

Recepto nuotrauka: Vyšniniai blynai – žingsnis Nr. 10
Vyšniniai blynai paruošti!
Patiekite su šviežiomis vyšniomis arba vyšnių uogiene.

Mėgaukitės maisto gaminimu!

Parašykite komentarą