Vynuogiu Kompotas

Žiemai skirtos vynuogių sultys sulčiaspaudėje

Siūlau žiemai pasigaminti skanių ir sveikų vynuogių sulčių naudojant sulčiaspaudę. Šios mašinos privalumas yra tas, kad vienu metu galima apdoroti daug vynuogių, o tai ypač aktualu, jei derlių nuimate patys. Vynuogių sultis gaminu be cukraus, net ir iš nelabai saldžių vynuogių gaunamos puikios sultys, kurios gerai išsilaiko.

Sudedamosios dalys

Norint žiemai sulčiaspaude pagaminti 6 litrus vynuogių sulčių, reikia:

  • vynuogės – 8 kg;
  • vandens – 3-4 litrai.

Vynuogiu Kompotas Maisto gaminimo procesas

  1. Prieš dedant vynuoges į sulčiaspaudės indą, geriau jas surūšiuoti, nuplauti vandeniu ir atskirti uogas nuo šakelių. Žinoma, jei nėra laiko rinkti, galite jas sudėti ir su šakomis, tačiau tada jų talpa bus mažesnė.
  2. Ant ugnies pastatykite apatinį puodą su vandeniu.
  3. Tada įdėkite indą, į kurį išbėgs sultys.
  4. Supilkite vynuoges į garintuvą ir uždėkite jį ant viršaus.
  5. Prispauskite žarną spaustuku ir įdėkite ją į dubenį, kad matytumėte, kada pasirodys pirmosios sultys.
  6. Uždenkite sulčiaspaudę dangčiu, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite vynuogių sultis apie 1,5 valandos. Jei sultys nenuteka į dubenį, galite atidaryti spaustuką ir patikrinti, ar sulčių jau yra. Jei sultys teka, galite pradėti virimo procesą. Dubenį galima pakeisti puodu ir iš jo supilti sultis į stiklainius. Jei sultys nespėjo atvėsti, kol bus paruoštos, vėl užvirinkite jas puode ir tik tada supilkite į stiklainius. Jei į vynuogių sultis norite įdėti cukraus, į puodą su sultimis suberkite cukrų, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, virkite, kol cukrus ištirps, ir supilkite į stiklainius.
  7. Karštas sultis supilkite į sausus sterilius stiklainius ir iš karto uždarykite steriliais dangteliais.
  8. Apverskite stiklainius su sultimis aukštyn kojomis, tada suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti. Beje, sulčiaspaudėje paliktą pyragą taip pat galite užpilti verdančiu vandeniu ir gauti puikų vynuogių gėrimą, kuriuo galite pasimėgauti iš karto, nelaukdami šaltos žiemos dienos.
  9. Skanios žiemai sulčiaspaude pagamintos vynuogių sultys puikiai laikomos kambario temperatūroje.
  10. Mėgaukitės maisto gaminimu!

7 skanūs vynuogių kompotai

Rūšiuokite vynuoges ir kitus vaisius, kuriuos naudosite. Pašalinkite visas sugedusias, o likusias gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jei recepte nereikalaujama, pašalinkite vynuogių kotelius.

Visi kompotai skirti trijų litrų talpos stiklainiams. Vandens jiems reikės 2-2½ litro.

Cukraus kiekį galima keisti priklausomai nuo vynuogių rūgštingumo arba saldumo.

Jei norite pagaminti daugiau ar mažiau gėrimo, proporcingai pakeiskite visų ingredientų kiekį.

Konservavimui naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangtelius . Kol kompotas visiškai atvės, laikykite jį šiltai, pavyzdžiui, suvyniokite į antklodę ar pledą. Vėliau laikykite šaldytuve.

1. Paprastas vynuogių kompotas

Ko jums reikės

  • Vandens;
  • 200 g cukraus;
  • 600 g vynuogių.

Kaip paruošti kompotą

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, sudėkite vynuoges ir virkite 6-8 min. Uždenkite ir leiskite gėrimui atvėsti.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Sudėkite vynuoges į stiklainį, apibarstykite cukrumi ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangteliu.

Ant puodo dugno uždėkite servetėlę arba specialų stovą. Ant viršaus uždėkite stiklainį ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir palikite 15 minučių sterilizuoti ant vidutinės ugnies. Užsukite dangtelį.

2. Vynuogių kompotas su šakelėmis

Ko jums reikia

  • Vandens;
  • 350 g cukraus;
  • 600 g vynuogių (visos kekės);
  • 100 g aviečių – nebūtina (kad kompotas iš baltų vynuogių įgautų spalvą);
  • 1 žiupsnelio citrinos rūgšties.

Kaip gaminti kompotą

Užvirinkite vandenį su cukrumi. Sudėkite vynuoges, avietes ir citrinos rūgštį. Virkite ant silpnos ugnies 6-8 minutes. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol gėrimas atvės.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Sudėkite vynuoges ir avietes į stiklainį.

Vandenį su cukrumi virkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Supilkite sirupą ant uogų, o po 7-8 minučių perkoškite. Vėl užvirinkite ir grąžinkite į stiklainį. Įpilkite citrinos rūgšties ir užsukite dangtelį.

3. Vynuogių kompotas su citrina

Ko jums reikės

  • Vandens;
  • 250 g cukraus;
  • 600-700 g vynuogių;
  • 3-4 citrinos griežinėlių

Kaip paruošti kompotą

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, sudėkite vynuoges ir virkite ant vidutinės ugnies 6-8 min. Sudėkite citrinos griežinėlius ir uždengę palikite atvėsti.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Į stiklainį sudėkite vynuoges su citrina. užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10-15 min. Nusunkite vandenį į puodą ir užvirinkite.

Supilkite cukrų į stiklainį su vynuogėmis ir citrina . Užpilkite verdančiu vandeniu ir užsukite dangtelį.

4. Vynuogių kompotas su obuoliais

Ko jums reikia

  • 3-4 nedidelių obuolių;
  • vandens;
  • 300-350 g cukraus;
  • 350 g vynuogių.

Kaip paruošti kompotą

Supjaustykite obuolius gabaliukais.

Užvirinkite vandenį su cukrumi. Sudėkite vynuoges su obuoliais. Virkite ant vidutinės ugnies 6-8 minutes. Uždenkite ir palaukite, kol gėrimas atvės.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Obuolius palikite sveikus arba supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į stiklainį su vynuogėmis.

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi ir virkite ant silpnos ugnies 2-3 minutes. Supilkite sirupą į stiklainį ir uždenkite dangteliu.

Indą su kompotu įdėkite į puodą, ant kurio dugno padėkite servetėlę. Pripilkite vandens beveik iki viršaus ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tada užsukite dangtelį.

5. Vynuogių kompotas su kriaušėmis

Ko jums reikės

  • 250-300 g kriaušių ;
  • vandens;
  • 250 g cukraus;
  • 350 g vynuogių;
  • ½ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.

Kaip gaminti kompotą

Kriaušes supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Užvirinkite vandenį su cukrumi. Sudėkite vynuoges, kriaušes ir citrinos rūgštį. Virkite ant vidutinės ugnies 6-8 minutes. Tada uždenkite dangčiu ir palikite gėrimą atvėsti.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Kriaušes supjaustykite ketvirčiais. Supilkite į stiklainį kartu su vynuogėmis, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliu. Pastatykite į puodą, kurio dugnas uždengtas popieriniu rankšluosčiu. Supilkite vandenį iki pečių, užvirinkite ir palikite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Uždenkite dangčiu.

6. Vynuogių kompotas su slyvomis

Ko jums reikia

  • 100-150 g slyvų ;
  • vandens;
  • 250 g cukraus;
  • 300 g vynuogių.

Kaip paruošti kompotą

Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, sudėkite vynuoges ir slyvas. Virkite 6-8 minutes. Tada uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Slyvas be kauliukų sudėkite į stiklainį kartu su vynuogėmis. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 15 minučių. Nusunkite vandenį į puodą, užvirinkite su cukrumi ir virkite 2-3 minutes.

Supilkite sirupą atgal į stiklainį. Kompotą užsukite dangteliu.

7. Vynuogių kompotas su apelsinais

Ko jums reikės

  • Vandens;
  • 300 g cukraus;
  • 600-700 g vynuogių;
  • ½ apelsino.

Kaip gaminti kompotą

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, sudėkite vynuoges ir virkite 6-8 minutes. Sudėkite apelsinų skilteles, uždenkite ir palikite visiškai atvėsti.

Kaip paruošti kompotą žiemai

Apelsiną supjaustykite griežinėliais, žievelės nepašalinkite. Sudėkite į stiklainį su vynuogėmis.

Sumaišykite cukrų su vandeniu, užvirinkite ir virkite, kol visiškai ištirps.

Paruoštu sirupu užpilkite vynuoges su apelsinais. Uždenkite stiklainį dangteliu ir įdėkite į puodą, kurio dugne yra servetėlė. Supilkite vandenį beveik iki viršaus, užvirinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po 20 minučių išimkite stiklainį ir užsukite dangtelį.

Parašykite komentarą