Braškių Kompotas

Braškių „Mojito” kompotas žiemai

Kai braškių sezonas, galima ne tik pasigaminti uogienės ir džemo, bet ir gardų braškių kompotą žiemai. Braškių kompotas su citrina ir mėtomis „Strawberry Mojito” yra skanus, spalvingas ir aromatingas. Šis gėrimas gali būti uždarytas žiemai bet kokios talpos stiklainiuose, man patogiau vieno litro (jei pageidaujate, žinoma, galite uždaryti ir trijų litrų stiklainį). Kompotas yra saldus, todėl atskiesti vandeniu iš litro skardinės kompoto gaunama 2 litrai skanaus gėrimo. Žiemą toks kompotas praturtins organizmą vitaminais ir džiugins gražiu skoniu, išbandykite!

Sudedamosios dalys

Žiemai paruošti kompotą „Braškių Mojito” reikės:

  • braškės – 400 g;
  • citrina – 1 vnt;
  • cukraus – 300 g;
  • vandens – 3 litrai;
  • mėtos – pora šakelių.

Braškių Kompotas Maisto gaminimo procesas

  1. Gerai nuplaukite citriną ir mėtą.
  2. Išimkite braškes iš lapų, sudėkite jas į sietelį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  3. Išplaukite stiklainius ir sterilizuokite juos bet kokiu jums patogiu būdu. Citriną supjaustykite apskritimais. Aš pagaminau 3 litrų stiklainius. Jei gaminate į 3 litrų stiklainį, viską sudėkite į vieną stiklainį. Citriną, mėtas ir uogas padalinau į tris lygias dalis. Į kiekvieno litro talpos stiklainio dugną įdėkite po citriną.
  4. Tada mėtų šakelės.
  5. Tada sudėkite braškes.
  6. Užvirinkite vandenį ir stiklainius su braškėmis, citrina ir mėtomis supilkite į stiklainius su verdančiu vandeniu. Uždenkite stiklainius iš anksto paruoštais dangteliais ir palikite 30 minučių.
  7. Tada išpilkite vandenį iš stiklainių į puodą ir suberkite cukrų. Uždėkite keptuvę ant ugnies.
  8. Užvirinkite vandenį ir cukrų ir porą minučių pavirkite sirupą.
  9. Braškių stiklainius visiškai užpildykite karštu sirupu, užsukite dangtelius ir apverskite aukštyn kojomis. Suvyniokite skardas į antklodę, palikite visiškai atvėsti ir laikykite.
  10. Braškių „Mojito” yra spalvingas ir skanus. Kompotą laikykite sandėliuke arba rūsyje. Žiemą toks nuostabaus skonio ir aromato kompotas iš braškių papuoš net lietingą dieną!
  11. Gero apetito!

BRAŠKIŲ KOMPOTAS ŽIEMAI

Ryškus ir kvapnus kompotas, kurio nereikia virti. Receptui paruošti nereikia daug laiko, o braškių kompotą galima laikyti visus metus. O svarbiausia, kad toks ryškus kompotas su dievišku uogų aromatu šaltą žiemą primins šiltas vasaros dienas.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Braškės 700 g
  • Vanduo 2,3 l
  • Cukrus 250 gr
  • Citrinos rūgštis (nepilnas šaukštas) vienas

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

1. ŽINGSNIS:

Žiemos braškių kompotui atrenkame pačias gražiausias, prinokusias ir kvapnias uogas. Neprinokusios, sugedusios ir sutrintos uogos konservavimui netinka. Braškes nedidelėmis porcijomis nuplauname dubenyje su vandeniu, kelis kartus atsargiai pamaišydami rankomis. Nusausiname vandenį ir supilame švarų vandenį. Vėl nuplovę atsargiai perkeliame į platų indą, kad vandenyje mirkytos uogos nesusmuktų. Galite imti bet kokias uogas, tačiau pirmenybę geriau teikti smulkioms.

2. ŽINGSNIS:

Atsveriame reikiamą cukraus ir citrinos rūgšties kiekį. Citrinos rūgštį galima pakeisti šaukštu citrinos sulčių. Atsargiai atlaisviname braškes nuo kotelių. Jos lengvai nuplėšiamos rankomis.

3. ŽINGSNIS:

Paruoškite stiklainius konservavimui. Galite imti bet kokio dydžio stiklinius stiklainius su užsukamais dangteliais. Kompotus dažniausiai uždarau į trijų litrų talpos stiklainius. Būtinai nuplaukite geriamosios sodos skardines. Tada juos pašildome virš garų arba orkaitėje – užtenka 5-7 minučių, stiklainius apverčiame aukštyn kojomis. Dangtelius taip pat reikia 5 minutes pavirinti ir atvėsinti.

4. ŽINGSNIS:

Paruoštas braškes sudedame į sterilų stiklainį taip, kad jos užimtų maždaug 1/4 stiklainio tūrio. Norint gauti sodresnį kompotą, stiklainius reikia pripildyti trečdaliu.

5. ŽINGSNIS:

Į stiklainį su uogomis supilame cukrų ir citrinos rūgštį pagal receptą.

6. ŽINGSNIS:

Užviriname švarų vandenį. Užpilame verdančiu vandeniu stiklainį su braškėmis, cukrumi ir citrina. Elgiamės atsargiai, kad stiklinė nesudužtų nuo temperatūros kritimo. Kai skystis pasiekia pečius, stiklainius uždarome dangteliais, naudodami siuvinį. Tada atsargiai kelis kartus apverčiame stiklainį, kad ištirptų visas cukrus. Tuo pat metu patikriname, ar sandari siūlė. Matyti, kaip dėl citrinos rūgšties braškės pradeda ryškiai dažyti kompotą.

7. ŽINGSNIS:

Uždengiame braškių kompoto stiklainį dangteliu, apvyniojame jį antklode arba pledu. Paliekame taip, kol visiškai atvės.

Toks gėrimas, paruoštas su citrinos rūgštimi, gaunasi labai gaivus, neapsunkinantis malonia rūgštele.

Gero apetito!

 

 

 

Parašykite komentarą