Labai skanus keptas sidabrinis karpis
Sidabrinis karpis – labai skani žuvis, turinti nedaug kaulų ir daug švelnios mėsos. Sidabrinio karpio mėsa puikiai tinka kepti, ji išlieka minkšta ir sultinga. Kepti sidabriniai karpiai labai skanūs ir be didelių pagražinimų, užtenka šiek tiek citrinos sulčių. Žuvį galima patiekti su bulvėmis, ryžiais arba šviežių daržovių salotomis kaip garnyrą.
Ingredientai
Skaniai keptam sidabriniam karpiui paruošti reikės:
- Reikės: 500 g sidabrinio karpio;
- 1/2 citrinos;
- 2 valg. š. miltų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- augalinio aliejaus.
Labai Skanus Upėtakis Gaminimo procesas
- Žuvį nuplaukite, išvalykite, supjaustykite porcijomis.
- Kiekvieną gabalėlį įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite 15 min.
- Į lėkštę supilkite miltus ir kiekvieną sidabrinio karpio gabalėlį apvoliokite miltuose.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite sidabrinio karpio gabalėlius iš abiejų pusių, tada nuleiskite oda žemyn, sumažinkite ugnį, uždenkite ir kepkite 7-8 minutes.
- Skanus keptas sidabrinis karpis paruoštas, prie jo puikiai tiks šviežių daržovių salotos.
- Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!
Upėtakių konkursas namuose
Kai į mano rankas patenka graži šviežia žuvis, ne visada noriu gaminti ką nors sudėtingo, prisotinto įvairių prieskonių ir skonių. Kad patiekalas pavyktų, daug svarbiau išlaikyti subtilų žuvies skonį, jos sultingumą … Tai paprastas upėtakio (kitos lašišinės žuvies) gaminimo receptas, kuriuo mano šeima mėgaujasi sekmadienio pietų metu.
Ingredientai
- upėtakis (lašiša) – vienas kepsnys vienai porcijai
- 2 dideli svogūnai
- rupios jūros druskos
- juodųjų šviežiai maltų pipirų
- šviežių prieskoninių žolelių – aš turiu mairūno
- alyvuogių ir sviesto
- Garnyras – naminės bulvės
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Supjaustome žuvį: nuvalome, nuplauname pilvą, supjaustome reikiamą kiekį porcijinių kepsnių. Odos ir kaulų nepašalinu, todėl žuvis bus sultingesnė, o skonis įdomesnis. Dabar žuvį pagardinu rupia druska, šviežiai maltais juodaisiais (galima baltaisiais arba jų mišiniu) pipirais, gausiai pabarstau mairūnu, galima ir kitomis žolelėmis, bet man nereikia pašalinio skonio, o tik švelnaus aromato. Palikite žuvį pastovėti apie 30-60 minučių.
- Geriau imti stiklinį arba keraminį kepimo indą, kad įkaitimas būtų tolygesnis. Supjaustome du svogūnus plunksnomis ir formoje sumaišome su žiupsneliu druskos, pipirų ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, išklojame svogūnų pagalvę žuviai …
- … ant pačios žuvies, pageidautina, kad gabaliukai gulėtų gana arti vienas kito.
- Ant žuvies (tegu dietologai man atleidžia!) – sviesto gabalėliai. Kepimo metu aliejus ištirps ir švelniai įmirkys žuvį, neleisdamas jai išsausėti, o skonis taps tik švelnesnis.
- Žuvį kepame viršutinės-apatinės + konvekcijos režimu t – 200 laipsnių temperatūroje, kol pasirodys švelnus raudonis, o tada ją iškepame viršutinės-apatinės režimu 200 gr. Antroje kepimo dalyje galite uždengti drėgnu pergamentu. Iš viso kepimas trunka 15-20 minučių. Viskas priklauso nuo orkaitės.
- Patiekite upėtakį su mėgstamu garnyru – aš savo naminės vakarienės stiliumi išviriau trupinių bulvių. Užpilkite jas žuvies kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis – jos puikiai pakeis padažą, šalia svogūno.