Prisiminiau nuostabų Kalijų lelijų receptą, kuris mano užrašų knygelėje saugomas nuo sovietinių laikų. Mano mama kepdavo šiuos nepaprastai skanius ir lengvai pagaminamus sausainius. Mano sūnui jie labai patiko! Jie gražiai ir efektingai atrodo ant šventinio stalo! Patariu išbandyti ir jums, pradžiuginkite savo šeimą ir svečius!
Sudedamosios dalys
Sausainiams „Callas” paruošti reikės:
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltų – 1 puodelis (stiklinės dydžio – 250 ml);
- cukraus – 1 puodelis (nepilnas);
- apelsinų žievelės – papuošimui;
- sviesto – kepimo skardai patepti.
Maisto gaminimo procesas
- Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol susidarys šviesi ir puri masė.
- Toliau plakant po truputį suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti maždaug skystos grietinės konsistencijos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių ir kepimo skardą. Sviestu (arba margarinu) ištepkite karštą kepimo skardą arba formą. Arbatiniu šaukšteliu (greitai) iškočiokite tešlą į kepaliukus 3-4 cm atstumu vienas nuo kito.
- Dėkite į karštą orkaitę. Kepkite 3-4 minutes (kai tik kraštai šiek tiek paruduos – jau paruošta, svarbiausia neperkepti, nes kitaip tortilijos taps trapios ir nesukietės). Labai greitai, kol tortilijos dar karštos, išimkite jas iš padėklo mentele ir suklijuokite vieną kraštą, kad susidarytų kalijos žiedas.
- Apelsinų žieveles supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Apvoliokite cukruje (juosteles sumaišykite su trupučiu medaus, kad cukrus geriau laikytųsi).
- Į kiekvieno sausainio vidurį įdėkite po oranžinę juostelę. Padėkite šiuos itin skanius ir gražius koldūnus ant lėkštės ir galite patiekti – pradžiuginti ir nustebinti savo šeimą ir draugus!
- Gero apetito!