vistienos receptai orkaiteje

Kaip kepti vištieną orkaitėje: Kaip kepti vištieną: 15 geriausių receptų

Grybų ir sūrio suktinukai, ananasų krūtinėlės, šlaunelės su medaus garstyčių padažu, sūdyta visa vištiena ir kiti patiekalai, taip pat iš Jamie Oliverio.

1. Vištienos krūtinėlės ant citrinų pagalvės

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų česnakų;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 4 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų;
  • 1 citrina;
  • kelias čiobrelių šakeles.

Gaminimas

Sumaišykite cukrų, džiovintus česnakus, papriką, druską ir pipirus. Krūtinėles aptepkite sviestu ir visas įtrinkite mišiniu.

Supjaustykite citriną plonais apskritimais ir sudėkite į lėkštę kartu su čiobreliais. Ant viršaus sudėkite vištieną. Kepkite apie 25 minutes 190 °C temperatūroje. Išimkite iš orkaitės ir 5-10 minučių uždenkite folija.

2. Visa indiška vištiena su aukso spalvos jogurto plutele orkaitėje

Ingredientai

  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės;
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų česnakų;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų;
  • 30 g susmulkintų migdolų sumaišykite blenderiu;
  • 5 valgomieji šaukštai natūralaus jogurto ;
  • visa vištiena, sverianti apie 1½ kg.

Gaminimas

Sumaišykite cinamoną, kmynus, kalendrą, ciberžolę, gvazdikėlius, česnaką, druską, pipirus, migdolus ir jogurtą iki pastos. Vištienos kojas suriškite. Įtrinkite ją gauta pasta iš visų pusių, taip pat ir po oda, kad būtų dar daugiau skonio ir aromato. Dalį pastos galima įdėti į vištienos vidų.

Uždenkite skerdeną folija ir bent 3 valandas laikykite šaldytuve. Marinuotą vištieną kepkite valandą 200 °C temperatūroje. Nuimkite foliją ir kepkite mėsą dar 20-30 minučių.

3. Vištienos šlaunelės medaus garstyčių padaže

Ingredientai

  • druskos – pagal skonį;
  • 5-7 vištienos šlaunelių su oda;
  • 80 g Dižono garstyčių ;
  • 100 g medaus;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 2 šakelės šviežio rozmarino;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Vištienos šlauneles iš visų pusių įtrinkite druska ir dėkite į indą oda į viršų.

Garstyčias, medų ir sviestą suplakite iki vientisos masės. Padažą pagardinkite druska. Jei norite, galite įpilti šiek tiek daugiau garstyčių.

Padažą supilkite ant mėsos. Tarp šlaunelių paskleiskite rozmarino šakeles. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 45 minutėms.

Prieš patiekdami vištieną pabarstykite pipirais.

4. Visa vištiena piene iš Jamie Oliverio

Ingredientai

  • Nenukirstas viščiukas, sveriantis apie 1½ kg;
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 šaukštai sviesto;
  • 10 skiltelių česnako;
  • 2 citrinos;
  • ½ cinamono lazdelės;
  • 1 ryšulėlis šviežių šalavijų;
  • 565 ml pieno.

Gaminimas

Apšlakstykite vištieną aliejumi ir iš visų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Puode, kurį galima naudoti kepimui orkaitėje, įkaitinkite didžiąją dalį sviesto. Įdėkite skerdeną.

Kepkite vištieną iš visų pusių, kol ji taps šviesiai auksinės spalvos. Išimkite paukštį ir išpilkite skystį iš keptuvės.

Neluptas česnako skilteles lengvai paspauskite ranka arba plokščiąja peilio puse. Daržovių skustuku nulupkite citrinos žievelę.

Sviestą, cinamoną, česnaką, žievelės juosteles sudėkite į puodą ir išmaišykite. Sudėkite šalavijų lapelius, druską ir pipirus ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite pieną, sudėkite į puodą vištieną ir išspauskite maždaug pusės citrinos sultis.

Tuomet viską pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1,5 valandos. Vištieną patiekite kartu su padažu, kuriame ji buvo kepta.

5. Vištienos suktinukai su grybais ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 250 g pievagrybių;
  • 1 svogūnas;
  • keli šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 4 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai adžikos .

Gaminimas

Kietai išvirkite kiaušinius ir atidėkite į šalį. Pievagrybius nulupkite, juos ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite grybus bei svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos krūtinėlę išmuškite plaktuvu ir pagardinkite druska bei pipirais. Kiekvieną filė aptepkite ½ arbatinio šaukštelio garstyčių ir viena smulkinta česnako skiltele. Išdėliokite kubeliais supjaustytus kiaušinius ir grybus su svogūnais.

Susukite mėsą į ritinėlius ir apvyniokite siūlu. Dėl patikimumo išilgai kraštų suktinukus pradurkite mediniais iešmeliais.

Sumaišykite adžiką ir 2-3 šaukštus aliejaus ir sutepkite suktinukus. Kepkite 40 minučių 200 °C temperatūroje. Prieš patiekdami išimkite iešmelius ir nuimkite siūlus.

6. Vištienos krūtinėlės, įdarytos avokadais ir pomidorais

Ingredientai

  • 1 avokadas;
  • 80-100 g vyšninių pomidorų;
  • ¼ raudonojo svogūno;
  • 2 skiltelės česnako;
  • kelios šakelės petražolių;
  • 1 laimo;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto čili;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų česnakų;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų svogūnų;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto raudonėlio;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų;
  • 4 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Maisto gaminimas

Avokadų minkštimą ir pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais, o svogūną – mažais kubeliais. Sudėkite smulkintą česnaką ir petražoles, laimo sultis, druską ir pipirus ir išmaišykite.

Atskirai sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius druskos, maltą čili, džiovintus česnakus ir svogūnus, raudonėlį ir kmynus. Krūtinėlę patepkite aliejumi ir įtrinkite mišiniu.

Padarykite išilginius pjūvius ant filė ir ten sudėkite įdarą. Kad jis neišbyrėtų, mėsą pradurkite mediniais iešmeliais. Sudėkite vištieną į indą ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 25 min.

7. Vištienos krūtinėlė su traškia migdolų plutele

Ingredientai

  • 2 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai pieno;
  • 60 g smulkintų migdolų sumaišyti blenderiu;
  • 30 g džiūvėsėlių;
  • ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų;
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltos paprikos;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

Gaminimas

Kiekvieną vištienos filė supjaustykite į 4-5 juosteles ir išmuškite plaktuvu. Įmuškite kiaušinį ir pieną. Kitame dubenyje sumaišykite migdolus, džiūvėsėlius, česnaką, papriką, druską ir pipirus.

Vištienos gabalėlius pamirkykite kiaušinio mišinyje, tada apvoliokite migdolų mišinyje. Sudėkite mėsą ant orkaitės grotelių. Jei kepsite ant kepimo skardos, apatinė dalis nebus traški. Kepkite vištieną apie 20 minučių 200 °C temperatūroje.

8. Visas sūdytas viščiukas orkaitėje

Ingredientai

  • 1 kg druskos;
  • visas viščiukas, sveriantis apie 1½ kg.

Gaminimas

Druską padalykite į aukštą indą. Suriškite vištos kojas ir padėkite ją atgal ant druskos. Sparnelių galiukus galima uždengti folija, kad jie nesudegtų. Kepkite 180 °C temperatūroje apie valandą.

Norėdami patikrinti, ar mėsa jau paruošta, pradurkite ją dantų krapštuku. Iš skerdenos ištryškusios sultys turi būti skaidrios. Taip iškeptos vištienos plutelė būna traški, o mėsa – labai sultinga.

9. Vištiena vyne su razinomis ir alyvuogėmis orkaitėje

Ingredientai

  • 60 ml alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto raudonėlio;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • 3 džiovinti lauro lapai;
  • 70 g razinų;
  • sauja alyvuogių;
  • 1,3 kg įvairių vištienos dalių (šlaunelės, blauzdelės, sparneliai);
  • 120 ml sauso baltojo vyno;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus.

Gaminimas

Sumaišykite aliejų, actą, raudonėlį, druską, česnaką ir pipirus. Įdėkite lavruškų, razinų ir alyvuogių. Vištienos odą pradurkite šakute, sudėkite į paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite. Palaikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį, kad mėsa pasimarinuotų.

Sudėkite vištieną į nedidelį indą. Į marinatą supilkite vyną, išmaišykite ir užpilkite ant mėsos. Tada apibarstykite cukrumi ir 45-50 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Vištieną periodiškai apšlakstykite padažu iš formos. Baigę kepti išimkite lauro lapus.

10. Vištienos suktinukai su ožkos sūriu ir rukolomis

Ingredientai

  • 4 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 ryšulėlis rukolos (galima pakeisti kitomis prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, špinatais arba bazilikais);
  • 120 g ožkos sūrio;
  • 1-2 šaukštai sviesto arba alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

Vištienos krūtinėlę išmuškite plaktuvu ir pagardinkite druska bei pipirais. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite rukolos ir sūrio, susukite ir sutvirtinkite mediniais iešmeliais.

Orkaitėje įkaitinkite aliejų keptuvėje. Išdėliokite vištienos suktinukus ir šiek tiek apkepkite iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Dėkite keptuvę į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite patiekalą dar apie 10-12 minučių, kol iškeps. Perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite 5 minutes pastovėti. Išimkite iešmelius ir supjaustykite suktinukus gabalėliais.

11. Visa vištiena ant daržovių pagrindo orkaitėje

Ingredientai

  • Visa višta, sverianti apie 1½ kg;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 svogūnas;
  • 3 morkos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 300 g bulvių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 šaukštai sviesto;
  • 1 citrina;
  • ½ ryšulėlio šviežių čiobrelių.

Gaminimas

Vištieną iš visų pusių pagardinkite druska ir pipirais ir suriškite kojas. Svogūnus, morkas, salierus, salierus, bulves ir česnakus supjaustykite stambiais gabalais ir sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite vištieną.

Ištepkite skerdeną ištirpintu sviestu ir į vidų įdarykite citrinos puseles bei čiobrelius. Kepkite 220 °C temperatūroje apie valandą. Išimkite iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite 15-20 minučių pailsėti.

12. Vištienos krūtinėlė majoneze

Ingredientai

  • 2 šaukštai majonezo (galima pakeisti grietine);
  • 1 arbatinis šaukštelis apynių-sunelių;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų česnakų;
  • ¼-½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • visa vištienos krūtinėlė su oda.

Gaminimas

Sumaišykite majonezą arba grietinę, suneli apynius, papriką, džiovintą česnaką ir druską. Krūtinėlėje padarykite įstrižinius pjūvius ir iš visų pusių įtrinkite ją paruoštu mišiniu. Mėsą sudėkite į plastikinį maišelį, sandariai užriškite ir laikykite šaldytuve per naktį.

Perkelkite vištieną į formą ir kepkite 15 minučių 200 °C temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 25-35 min.

13. Vištienos šlaunelės su bulvėmis ir pomidorais

Ingredientai

  • 6 vištienos šlaunelių su oda;
  • 1 arbatinis šaukštelis vištienos prieskonių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 100 g grietinės;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kg bulvių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 pomidorai.

Gaminimas

Sudėkite šlauneles į dubenį ir įtrinkite vištienos prieskoniais, druska ir pipirais. Sudėkite grietinę, smulkintą česnaką ir stambiai pjaustytą svogūną ir dar kartą išmaišykite.

Bulves supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite į formą, įberkite druskos, pipirų ir aliejaus ir išmaišykite. Ant viršaus sudėkite vištienos šlauneles ir didelius pomidorų gabalus.

Uždenkite formą folija ir pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių.

14. Visa vištiena su aštriu sojų padažu, iškepta rankovėje

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas paprikos;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
  • ½-1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 1,8 kg sveriančios vištos.

Gaminimas

Sumaišykite papriką, sojų padažą, raudonuosius pipirus ir druską. Gautu mišiniu patepkite vištieną ir palikite pusvalandžiui.

Tada įdėkite ją į kepimo rankovę ir iš abiejų pusių sandariai užriškite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Prieš išimdami vištieną iš rankovės, leiskite jai šiek tiek atvėsti.

15. Vištienos krūtinėlė su ananasais ir sūriu

Ingredientai

  • 2 vištienos krūtinėlės puselės be odos ir kaulų
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • šiek tiek sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 6 konservuotų ananasų žiedai;
  • 200 g kietojo sūrio.

Gaminimas

Krūtinėlę supjaustykite į šešis plokščius gabalėlius ir išmuškite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Ištepkite formą aliejumi ir išdėliokite svogūnų pusžiedžius. Ant viršaus sudėkite grietine apteptą vištieną, ananasų žiedus ir tarkuotą sūrį. Kepkite 180 °C temperatūroje 35-40 min.

Parašykite komentarą