Lengva pomidorų uogienė
Visiškai paprastas pomidorų uogienės receptas yra tai, ką jums reikia pasigaminti iš gausaus pomidorų derliaus šią vasarą. Saldus, džemingas ir šiek tiek pagardintas prieskoniais….tai puikus padažas arba užtepėlė.
Ingredientai
- 2 svarai labai gerai prinokusių pomidorų, išskobtų ir stambiai supjaustytų, ( aš naudojau roma pomidorus)
- 3/4 puodelio šviesaus rudojo cukraus
- 2 šaukštai obuolių acto
- 1 valgomasis šaukštas šviežio tarkuoto arba malto imbiero
- ¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono
- ⅛ arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
Instrukcijos
- Sudėkite visus ingredientus į puodą sunkiu dugnu ir užvirinkite mišinį dažnai maišydami, kad dugnas nesudegtų.
- Sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol mišinys sutirštės iki uogienės konsistencijos. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Perpilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 10 dienų.