blynai su pienu

Seni geri blynai

Tobulus blynus pagaminti lengviau, nei manote. Pagal šį blynų receptą iškepsite storus, purius ir labai skanius blynus, naudodami vos kelis ingredientus, kurių tikriausiai jau turite savo virtuvėje (ir jie daug geresni nei dėžutėje esantys).

Kaip pasigaminti blynus

Toliau pateiktame recepte rasite išsamų ingredientų sąrašą ir žingsnis po žingsnio pateikiamas instrukcijas, tačiau apžvelkime pagrindinius dalykus:

Ingredientai

  • 1 ½ puodelio universalių miltų
  • 3 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo cukraus
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos arba daugiau pagal skonį
  • 1 ¼ puodelio pieno
  • 3 šaukštai ištirpinto sviesto
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos

  1. Į didelį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite pieną, ištirpintą sviestą ir kiaušinį; išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Įkaitinkite lengvai aliejumi pateptą keptuvę arba keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Ant keptuvės pilkite arba semkite tešlą, maždaug po 1/4 puodelio kiekvienam blynui; kepkite, kol susidarys burbuliukai ir kraštai bus sausi, maždaug 2-3 minutes. Apverskite ir kepkite, kol paruduos kita pusė. Pakartokite su likusia tešla.

Kada apversti blynus

Jūsų blynas parodys, kada jį reikia apversti. Palaukite, kol viršuje pradės formuotis burbuliukai, o kraštai atrodys sausi ir apskrudę. Paprastai tai užtrunka apie dvi-tris minutes iš abiejų pusių.

Kaip pašildyti blynus

Blynų likučius laikykite sandariame inde šaldytuve maždaug savaitę. Nepridėkite priedų (pvz., sirupo) iki pat patiekimo, kad blynai nesušlaptų.

Ar galite išsaugoti blynų tešlą?

Neleiskite, kad blynų tešlos likučiai nueitų perniek! Laikykite tešlą sandariame inde šaldytuve iki dviejų dienų. Jei planuojate laikyti ilgiau, geriausia tešlą užšaldyti.

Ar galite užšaldyti blynus?

Taip, blynus ir blynų tešlą galite užšaldyti.

  • Norėdami užšaldyti paruoštus blynus: Iškeptus blynus leiskite visiškai atvėsti, tada išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo skardos (įsitikinkite, kad kraštai nesiliečia). Užšaldykite kelioms valandoms arba iki nakties. Pakartotinai pašildykite iki 350 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sušils.
  • Blynų tešlos užšaldymas: Į šaldymo maišelius sukrėskite blynų tešlą porcijų dydžio porcijomis ir suvyniokite maišelius į foliją. Lygiai užšaldykite iki vieno mėnesio. Per naktį atšildykite šaldytuve.

Parašykite komentarą