Kondensuoto pieno keksiukai keptuvėje
Norėčiau jums pasiūlyti paprastą receptą, kaip pasigaminti skanių keksiukų keptuvėje iš kondensuoto pieno. Duoniukai yra vidutiniškai saldūs, purūs ir minkšto sausainio tekstūros. Tai gana paprasta ir greita, o galiausiai turėsite krūvą skanių naminių keksiukų arbatai!
Sudedamosios dalys
Kondensuoto pieno keksiukams keptuvėje pagaminti reikės:
- aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų – 240-250 g;
- vienas kiaušinis – 1 vnt;
- kondensuotas pienas – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- aliejaus keksiukams kepti;
- cukraus pudra, kad galėtumėte patiekti keksiukus.
Spurgos Keptos Elektrineje Keptuveje Receptai Maisto gaminimo procesas
- Supilkite kondensuotą pieną į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.
- Suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išmaišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės.
- Tada dalimis įberkite miltų, kiekvieną kartą tešlą iš pradžių minkydami vieliniu plakikliu, tada perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus (arba silikoninio kilimėlio) ir gerai išminkykite.
- Dėdami miltus, nepamirškite vadovautis tešlos konsistencija. Tešla keksiukams turi būti pakankamai minkšta, bet ne lipni ir standi.
- Išminkytą tešlą iškočiokite į 0,5 m storio paplotėlį.
- Naudodami stiklinę (arba šratinuką) išpjaukite apskritimus.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite koldūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
- Apverskite koldūnus ir leiskite jiems apkepti iš kitos pusės.
- Paruoštus skanius keksiukus išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti ant popierinio rankšluosčio. Tada sudėkite juos į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra. Štai ir viskas, prie arbatos galite patiekti išpuoselėtų naminių keksiukų!
- Gero apetito!
NAMINIAI MIELINIAI KEKSIUKAI KEPTUVĖJE
Trapūs, orūs, švelnūs ir labai skanūs. Tokių keksiukų negalima vadinti dietiniais ir mažai kalorijų turinčiais, tačiau kartais bent savaitgalį būtina palepinti save ir savo artimuosius skaniu pyragaičiu prie arbatos ar kavos!
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Vanduo 200 ml
- Kvietiniai miltai 300 gr
- Sausos mielės (šaukštelis be šaukštelio) 3 gr
- cukraus 50 gr
- Sviestas 25 gr
- Druska 0.5 teaspoon
- Augalinis aliejus 250
- Gaminimo laikas: 2 val. 30 min.
MAISTO GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Pusę vandens (100 ml) pašildykite puode iki 38-40 laipsnių temperatūros, supilkite į dubenį, kuriame minkysite tešlą, suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir 100 g persijotų miltų. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 10-15 minučių.
- Turėtume nustatyti vadinamąją „viršutinę ribą”.
- Kitą pusę vandens pašildykite, supilkite druską ir likusį cukrų. Maišykite, kol ištirps.
- Į pakilusį troškinį supilkite vandenį, druską, cukrų ir ištirpintą sviestą.
- Maišykite.
- Įmaišykite pusę likusių miltų, kuriuos reikia persijoti.
- Maišykite. Tešla pradeda tirštėti.
- Likusius miltus (taip pat persijotus) supilkite dviem ar trimis dalimis, po kiekvienos dalies pamaišydami. Kokios konsistencijos turi būti tešla? Tešla bus paruošta, kai nebelips ir pradės gražiai atsiplėšti nuo dubens sienelių. Priklausomai nuo tekstūros ir kokybės, miltų gali prireikti daugiau arba mažiau.
- Išverskite tešlą ant darbinio paviršiaus ir išminkykite. Minkydavau dar 5 minutes. Man nebereikėjo daugiau miltų.
- Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į sausą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti. Užtrukau apie 1,5 valandos.
- Tešla turėtų padvigubėti.
- Padalykite tešlą į gabalėlius, nuo kurių dydžio priklausys keksiukų dydis. Man teko vidutiniškai 7 vienetai. Iš tešlos iškočiokite rutuliukus.
- Pirštais padarykite duobutes rutuliukuose ir suformuokite keksiukus. Tešlos rutuliukus dėjau ant pergamento su riebalais, kad kepdami jie nesusiraukšlėtų. Leiskite tešlos gabalėliams pakilti. Tai užtruko 15 minučių.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje, kurioje kepsite keksiukus. Naudojau nedidelę keptuvę. Dėkite koldūnus į keptuvę ir kepkite, kol paruduos. Vienai pusei ant vidutinės ugnies prireikė 7 minučių. Nerekomenduoju kaitinti ant didelės ugnies, nes kitaip keksiukai greitai apkeps iš išorės, o viduje liks žali. Jei kaitra bus per maža, jie taps riebūs. Todėl patariu juos kepti ant vidutinio karščio ugnies ir švelniai troškinti.
- Apverskite keksiukus į kitą pusę ir kepkite, kol suminkštės. Kepiau juos 5 minutes. Taip iškepkite visus keksiukus. Paruoštus keksiukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Aš pabarstau keksiukus cukraus pudra, tačiau tai nėra privaloma.